Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Головка, якого суд поновив на роботі, знову звільнили з посади голови Тернопільської облради

Рішення ухвалили одноголосно 40 депутатів
Михайло Головко
Джерело: відкриті джерела

Михайла Головка, якого Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова поновив на роботі, знову звільнили з посади. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Голосування відбулося сьогодні. Рішення ухвалили одноголосно 40 депутатів. Їх обурило рішення суду.

Справа Головка

Влітку минулого року Головка затримали на хабарі. Йому та двом заступникам оголосили підозру. За даними слідства, чиновники вимагали з підприємця-волонтера близько 2,4 мільйона гривень.

Тоді голові облради ВАКС призначив два місяці арешту або заставу у розмірі 805 тис. гривень. Народна депутатка Оксана Савчук, яка є членкинею партії ВО "Свобода", просила суд віддати Михайла Головка на поруки, проте суд їй відмовив.

Також слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до заступника голови Тернопільської обласної військової адміністрації (ОВА) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб (до 26 серпня 2023 року включно).

Навесні минулого року прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) подав до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду апеляційні скарги на рішення слідчого судді, якими голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської ОВА обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 805 тис. гривень застави. 

А 11 січня 2024 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього голови Тернопільської обласної ради, якого підозрюють у проханні надати та отриманні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера.

Рішення суду

Сьогодні стало відомо, що Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова задовольнив позов про поновлення на посаді та виплату зарплати за час вимушеного прогулу голові Тернопільської обласної ради Миколі Головку.

Що відомо про Головка

Михайло Головко (народився 3 травня 1983 року, с. Токи, Україна) – український політик, громадсько-політичний діяч, кандидат економічних наук (2018). Член ВО "Свобода" з 2002 року. Голова Тернопільської обласної ради (від 25 листопада 2020).

Народний депутат України 7-го (заступник голови комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, голова підкомітету з питань господарського законодавства) та 8-го (член комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики; голова міжфракційного депутатського об'єднання Верховної Ради України "За тверезе майбутнє") скликань.

У січні 2013 року захищав інтереси групи компаній "Мрія" Івана Гути від тиску податкової. Активний учасник Революції гідності. Комендант наметового містечка на вулиці Лютеранській.

Читайте також:
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
До кінця року в Україні затвердять нову концепцію стратегії судової реформи, – представниця ОП
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд
Справа Віталія Кропачова: Бізнесмена залишили в СІЗО до початку листопада без права внесення застави