Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Ердоган пригрозив Ізраїлю ввести війська, Єрусалим порівняв його з Хусейном

Глава Туреччини виступив на підтримку палестинців
Джерело: відкриті джерела

Президент Туреччини Раджеп Тайїп Ердоган заявив, що може ввести війська в Ізраїль для того, щоб підтримати палестинців. МЗС Ізраїлю порівняло його із Саддамом Хусейном.

"Як ми увійшли в Карабах, як ми увійшли в Лівію, ми можемо зробити те ж саме і з Ізраїлем. Для нас немає нічого неможливого. Ми повинні бути сильними", – сказав лідер Туреччини Ердоган.

Таку заяву він зробив на підтримку палестинців у війні в Секторі Гази. Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац порівняв його з Хусейном.

"Ердоган йде по стопах Саддама Хусейна і погрожує атакувати Ізраїль. Йому варто згадати, як це закінчилося для того диктатора", – написав Кац у соцмережі Х.

Що говорив Ердоган раніше

Нагадаємо, президент Туреччини заявив, що Анкара не вважає ХАМАС терористичною організацією і висловив готовність стати державою-гарантом для Палестини.

З початком війни в Газі відносини між Ізраїлем і Туреччиною загострилися. Ердоган називав ізраїльтян воєнними злочинцями та окупантами. Ізраїль відкликав з Анкари своїх дипломатів.

Минулого року президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган доручив уряду розпочати переговори з терористами ХАМАСу щодо звільнення полонених, які були захоплені внаслідок вторгнення в Ізраїль.

Читайте також:
У Лівані прогриміла нова серія вибухів: Слідом за пейджерами вибухають навіть телефони й ноутбуки
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"
Масові вибухи пейджерів сталися у Лівані: Відомо про тисячу поранених
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg