Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Енергетики можуть посилити ризик раптової зупинки серця

Науковці проаналізували 144 випадки раптових зупинок серця і виявили, що семеро пацієнтів перед тим пили енергетичні напої
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Напої, які містять високий рівень кофеїну, тобто енергетики, можуть збільшити ризик порушення серцевого ритму і призвести до зупинки серця. Про це пише Medical News Today.

Зазначається, що науковці проаналізували 144 випадки раптових зупинок серця і виявили, що семеро пацієнтів перед тим пили енергетичні напої.

Інші лікарні заявили, що не виявили причинно-наслідкового зв’язку між подіями. Проте автори статті вважають, що напої можуть змінювати енергетичні стимули, які регулюють серцевий ритм. Негативний вплив на організм спричиняє значна концентрація окремих складників енергетиків, як-от кофеїну та інших речовин, які змінюють швидкість хімічних реакцій.

Також вживання великої кількості енергетиків, ймовірно, збільшує ризик виникнення аритмії, особливо для людей, які мають генетичні захворювання серця.

Зазначається, що, на його думку, між енергетичними напоями та раптовою зупинкою серця існує "тимчасовий зв’язок", який посилюють інші фактори, зокрема зневоднення, екстремальне голодування чи недосипання.

Чи шкідливе вживання алкоголю?

Новий аналіз більш ніж 40-річних досліджень показав, що помірне вживання алкоголю не є кориснішим для здоровʼя, аніж повна відмова від нього.

Зазначається, що помірне вживання алкоголю є корисним і навіть може збільшити тривалість життя. Однак новий огляд довів, що ризик передчасної смерті значно зростає для жінок, які випивають 25 грамів алкоголю на день, а це менше, ніж у двох стандартних коктейлях. Ризик для чоловіків значно зростає при вживанні 45 грамів алкоголю на день або трохи більш як три порції алкоголю.

Читайте також:
Африкою шириться смертельний вірус Марбург: За прогнозами ВООЗ, він невдовзі сколихне світ
В Індії зафіксовано другий випадок смерті від вірусу Nipah, владі довелося запроваджувати карантин, – ЗМІ
В Африці фіксують новий спалах мавпячої віспи. Найважча ситуація в Конго
Українські лікарі вперше у світі провели операцію з видалення внутрішньоочної гемангіоми хоріоїдеї великого розміру в дитини