Втрати росіян: 6 6 0 4 7 0 (+1250)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Ексвійськкому Борисову, який під час війни відпочивав на Сейшелах, загрожує 10 років в'язниці

Борисову висунули звинувачення відразу за трьома статтями
Військовий комісар Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Євген Борисов
Джерело: АрміяInform

Державне бюро розслідувань завершило розслідування стосовно колишнього начальника Одеського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова, який їздив на закордонні курорти під виглядом лікування після поранення на фронті. Про це йдеться в повідомленні ДБР.

Як з'ясували слідчі, з 2 до 16 грудня 2022 року Борисов не приходив на службу, а потім як підставу для цього подав виписку з медичної картки, де було зазначено, що він два тижні лікувався в медзакладі.

Згодом з'ясувалося, що документ був підробленим. Крім того, ексвійськком обманом отримав у лікаря епікриз із медичної карти стаціонарного хворого з рекомендацією направлення на лікування за кордон нібито після поранення.

Новини за темою: Суди не справляються: В Україні більше ніж 400 тис. чоловіків перебувають в розшуку за позовами ТЦК

Насправді ж із грудня 2022-го до січня 2023 року ексвійськком відпочивав зі своєю матір'ю та дружиною на курортах Сейшельських островів та Іспанії.

Прокуратура висунула йому обвинувачення за трьома статтями:

– використання завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 ККУ);
– неявка вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем (крім строкової служби), вчинена в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 407 ККУ);
– ухилення військовослужбовця від несення обов'язків військової служби шляхом іншого обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 ККУ).

Що відомо про справу Борисова?

Минулого року в Одеському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки вибухнув гучний скандал. Тоді з'ясувалося, що комісар Одеської області Євген Борисов має елітну нерухомість за кордоном вартістю кілька мільйонів євро. Крім того, встановили, що комісар неодноразово виїжджав за кордон під час воєнного стану на відпочинок. 

Родина Борисова під час війни придбала кілька елітних позашляховиків. А Державне бюро розслідувань розпочало справу щодо "відмазування" за кошти українців від призову.

Новини за темою: Очільник ТЦК у Кривому Розі створив масштабну схему для ухилянтів
Наприкінці червня 2023 року воєнкома звільнили із займаної посади. 25 липня у Києві суд обрав запобіжний захід колишньому керівникові Одеського регіонального центру комплектування.

Суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки Борисова та його сім'ї.

Проте в травні 2024 року Борисов намагався вийти із СІЗО під заставу в 12 млн гривень. На виході його знову затримали правоохоронці.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід