Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень

Проте цією квартирою користується сам посадовець та члени його родини
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Мати заступника начальника Полтавського обласного ТЦК купила квартиру в Полтаві майже за 2 млн гривень, при цьому не маючи таких законних доходів. Про це поінформувала прессекретарка Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк, передає ІРТ "Полтава".

Тепер Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про цю справу Вищому антикорупційному суду.

"На підставі матеріалів НАЗК та доказів, самостійно отриманих прокурором САП, встановлено, що мати посадовця у 2023 році придбала 3-кімнатну квартиру у центральній частині міста Полтави вартістю понад 1,9 млн гривень, не маючи достатніх законних доходів для придбання", – розповіла Постолюк.

Крім того, вона зазначила, що фактично указаною квартирою користується посадовець та члени його родини. 

Зловживання у ТЦК

Раніше повідомлялось, що від початку великої війни 24 лютого 2022 року Державне бюро розслідувань розслідувало 408 кримінальних проваджень, пов'язаних із роботою територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. 

Наприклад, серед недавніх гучних розслідувань ДБР є справа екскерівника Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який на початку серпня отримав вже четверту підозру. Проте після оскарження рішення стороною захисту Апеляційний суд змінив запобіжний захід екскерівнику Рівненського обласного ТЦК. Його випустили із СІЗО під заставу у розмірі майже пів мільйона гривень.

Ще в липні 2023 року ексвійськкому повідомляли про підозру у справі щодо побиття солдата. Він підозрювався в застосуванні насильства щодо підлеглого та у грабежі. Тоді екскерівник військкомату був відсторонений від службових обов’язків та перебував під вартою без можливості внесення застави.

А торік у жовтні працівники ДБР повідомили йому про ще одну підозру. Під час розслідування побиття солдата слідчі встановили, що експосадовець володіє нерухомістю та землею вартістю понад 46,6 млн гривень. Дослідження ймовірних інших епізодів його протиправної діяльності продовжили.

Також ми писали про те, що члени тимчасової слідчої комісії Верховної Ради вимагатимуть від командування Збройних сил України змінити керівництво Звягельського ТЦК та СП, що на Житомирщині, після інциденту зі смертю 32-річного чоловіка прямо у військкоматі

Читайте також:
Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
До кінця року в Україні затвердять нову концепцію стратегії судової реформи, – представниця ОП