Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Чим атакували Кримський міст: Припущення військового Гетьмана

Щоб зруйнувати Кримський міст, вибух у тротиловому еквіваленті має бути 150-200 кг
Стан Кримського мосту 17 липня
Джерело: відкриті джерела

Вибух, через який пошкодився Кримський міст, прогримів знизу. Про це заявив учасник російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман в ефірі UWN.

"Щодо Кримського мосту правильно каже головне управління розвідки, правильно каже пан президент у нас є закон, якщо є незаконна якась споруда, то ця споруда має бути знесена, ми діємо виключно по закону. Ми бачимо світлини зруйнованого мосту і зверху огорожі, які там є, вони не пошкоджені. А якщо б це була атака з повітря, то хоч шматками асфальту хоч якось пошкодило, а вона там майже в первозданному вигляді. Тому, можна повністю бути впевненими, що вибух відбувся знизу", – каже він.

Зазначається, що для того, щоб зруйнувати таким чином міст, вибух у тротиловому еквіваленті має бути 150-200 кг, тому тут вже можна припустити, що це щось проплило і знизу вибухнуло, і зробило цю руйнацію.

"По повітрю ми знаємо яка дальність ракет і розуміємо як вона могла пролетіти над територію тимчасово окупованого Криму і потрапити в міст, і ППО просто не змогла його захопити. Плаваючі дрони, вони не могли проповзти по суходолу в Криму, вони мали плисти, а звідки вони могли плисти? Тільки з Миколаївської чи з Одеської області, а якщо подивитись на мапу, то вони мали обігнути Кримський півострів, доплисти до Керченської протоки і там вже зробити те, що вони зробили, а це сотні кілометрів", – додав він.

Військовий нагадав, що надводні дрони мають дуже велику відстань, яку вони можуть подолати і можуть атакувати і кораблі РФ.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP