Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Українців просять економити електроенергію через низьку потужність: Наслідки обстрілу росіян

Нині імпорт електроенергії в Україну не відбувається
Джерело: відкриті джерела

Нічна масована ракетна та дронова атаки росіян по Україні не завдала нових пошкоджень енергетичній інфраструктурі, однак в енергосистемі значно впав доступний обсяг потужності та резервів через ворожі обстріли упродовж осені – весни. Про це повідомили в пресслужбі "Укренерго".

Так, в енергосистемі значно знизився доступний обсяг потужності й резервів. Причина – зупинені на ремонт енергоблоки електростанцій, що зазнали масованих ракетних і дронових ударів росіян упродовж осені – весни.

"Також триває сезонна ремонтна кампанія на атомних електростанціях. Зупинені енергоблоки не виробляють електроенергію, тому енергосистемі потрібно активувати всі доступні резерви для забезпечення споживачів електрикою, – заявили в компанії.

Крім того, в прифронтових регіонах внаслідок російських обстрілів 15 травня була пошкоджена одна з магістральних ліній електропередачі, яка видає потужності електростанції на сході країни. Ремонтні бригади ведуть відновлювані роботи.

Новини за темою: Найщільніша ракетна атака на Київ: Сили ППО збили шість "Кинджалів"

В "Укренерго" додали, що нині імпорт електроенергії в Україну не відбувається. Експорт триває в Польщу й Молдову лише в ті години доби, коли в енергосистемі є надлишок потужності та українські споживачі забезпечені енергоживленням.

"Існуючі технології не дозволяють зберігати великі обсяги електроенергії довгий час. Допомогти енергосистемі стабільно працювати можна зменшивши своє споживання у вечірні години – з 19:00 до 22:00", – нагадали в установі.

До речі, Україна модернізувала та запустила міждержавну лінію електропередачі з Польщею.

Читайте також:
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ
До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану