Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ

Ще в жовтні минулого року МЗС Франції описувало тактику й методи боротьби

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Франція допоможе Німеччині й Чехію боротися з кібератаками з боку російських хакерів з групи APT28 (Fancy Bear). Про це інформує пресслужба Міністерства закордонних справ Франції.

У відомстві зауважують, що така загроза відома Франції. І ще в жовтні 2023 року МЗС роз'яснювало методи боротьби.

"Ми докладно описали тактику, методи та процедури цього способу дій. А також націлені на французькі організації, включно з державними установами, підприємствами, університетами, а також науково-дослідними інститутами та аналітичними центрами", – йдеться у повідомленні.

Нині ж Франція робить все можливе для зміцнення своєї здатності адаптуватися до кіберзагроз.

Особливо звертають увагу напередодні європейських виборів, а також перед Олімпійськими іграми у Парижі, наголосили в міністерстві.

Новини за темою: РФ має національну кібернаступальну програму, а хакерські угруповання діють у штаті спецслужб по дві-три на кожну, – Вітюк

Кібератаки РФ проти Європи

Додамо, у лютому цього року італійські розвідувальні служби у щорічній доповіді парламенту заявили, що РФ веде гібридну війну проти Італії, використовуючи дезінформацію, кібератаки та нелегальну міграцію. 

Розвідка вказувала, що Росія є "найактивнішим гравцем у гібридних кампаніях на шкоду Італії та усьому Заходу". Шпигунство, кібератаки та використання міграційних потоків з метою дестабілізації є арсеналом, який використовується.

І також наголошували, що так Москва намагається вплинути на майбутні вибори до Європейського парламенту, заплановані на 6–9 червня 2024 року.

Як відомо, РФ веде кібервійну й проти України. Кіберфахівці Служби безпеки України системно протидіють загрозам інформаційно-підривної діяльності окупантів. З початку цього року (станом на лютий, - ред.) нейтралізували майже 4 тис. кібератак на електронні системи центральних органів влади та критичної інфраструктури країни.

Читайте також:
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський
РФ почала наступ раніше запланованих термінів і розширила зону боїв майже на 70 км, – Сирський
Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони
Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб