Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Через нічні обстріли в шести областях України є проблеми зі світлом, а в Києві аварійні відключення, – Міненерго

Значних пошкоджень енергетичної інфраструктури не зафіксували, проте триває терор прифронтових та прикордонних з Росією територій

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Через нічний масований удар дронами по північних областях України в шести – проблеми зі світлом, а в Києві аварійні відключення. Про це поінформували в пресслужбі Міністерства енергетики України.

Так, станом на 20 травня значних пошкоджень енергетичної інфраструктури не зафіксували, проте триває терор прифронтових та прикордонних з Росією територій.

"У Донецькій області через обстріл знеструмлено п'ять населених пунктів, без світла перебувають понад 5 тис. споживачів. Внаслідок попередніх обстрілів без світла також залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях", – йдеться у повідомленні.

Крім того, через технологічні порушення зафіксовані відключення п'ять тисяч споживачів у Києві та на Київщині. Наразі переважну більшість з них заживили. Тривають ремонтні роботи.

Загалом за добу енергетикам вдалося повернути світло для 10,6 тисячі споживачів, зокрема й у прифронтових областях.

Новини за темою: Україна і Польща з'єднали енергосистеми додатковою лінією електропередачі

У відомстві додали, що триває ремонтна кампанія об’єктів генерації та мережевої інфраструктури у межах підготовки до нового опалювального сезону. Водночас обмеження для побутових споживачів не застосовують. Енергетична система працює стабільно.

Відзначимо, влітку в Україні в разі дефіциту в енергосистемі відключення споживачів застосовуватимуться в останню чергу. Про це заявив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Раніше

Внаслідок масованого обстрілу України 18 травня були влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури, без світла залишалися понад 20 населених пунктів.

Зокрема, через обстріл відключилися повітряні лінії електропередачі на Хмельниччині. В області знеструмило три населених пункти, без світла залишалися 1,7 тис. споживачів.

Читайте також:
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ
До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану