Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

БЕБ завершило розслідування щодо Коломойського

Проте ще триває слідство щодо інших учасників організованої та керованої олігархом групи
Джерело: РБК-Україна

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) завершили розслідування у справі відомого олігарха і відкрили матеріали для ознайомлення сторони захисту. Про це йдеться на сайті БЕБ.

За даними ЗМІ, мова про бізнесмена Ігоря Коломойського, який перебуває в СІЗО, куди його відправили у вересні минулого року.

У Бюро економічної безпеки заявили, що розслідування завершено за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 200, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191.

Водночас усе ще триває слідство щодо інших учасників організованої та керованої олігархом групи.

Новини за темою: Коломойському оголосили підозру в організації замовного вбивства

Правоохоронці уточнили, що у справі йдеться про незаконні дії з банківськими документами під час фактичного невнесення підозрюваним 5,8 млрд гривень до каси банку. Також – про заволодіння понад 5,3 млрд гривень, які надалі були легалізовані.

"Детективи довели факт організації заволодіння бізнесменом понад 3,3 млрд гривень "Укрнафти" та учасників договорів про спільну інвестиційну діяльність. Зокрема під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний організував заволодіння коштами акціонерного товариства шляхом укладення фіктивних договорів щодо робіт, які фактично не виконувалися. У подальшому отримані незаконним шляхом понад 4 млрд гривень підозрюваний легалізував", – зазначається в повідомленні.

Справи Коломойського

Колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ПриватБанку Ігорю Коломойському та ще п’ятьом членам організованої ним групи повідомили про підозру у заволодінні коштами фінансової установи на суму понад 9,2 млрд гривень. 

Також Коломойський отримав підозру у шахрайстві та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом. Кошти олігарх виводив через власні банки.

Пізніше СБУ, БЕБ та Офіс генпрокурора викрили нові факти злочинної діяльності власника великої фінансово-промислової групи Ігоря Коломойського.

2 вересня 2023 року Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському. Магната відправили під варту на два місяці з можливістю внесення застави. Згодом бізнесмену збільшили заставу до 3,9 млрд гривень.

Новини за темою: НАБУ оголосило в розшук бізнес-партнера Коломойського

25 вересня Київський апеляційний суд відхилив апеляцію, яку подавали адвокати українського бізнесмена Ігоря Коломойського. 

24 жовтня суд також відхилив клопотання адвокатів Коломойського та не задовольнив зміну запобіжного заходу. Суд залишив Коломойського під вартою.

26 жовтня стало відомо, що олігарх передає свої корпоративні права у "1+1 media" строком на п'ять років. Права перейдуть в управління трудовому колективу в особі чинного гендиректора Ярослава Пахольчука. Відповідну заяву оприлюднили на сайті медіа.

"Ухвалив рішення про передачу належних мені корпоративних прав в управління трудовому колективу в особі Пахольчука Ярослава Валерійовича, генерального директора ТОВ "Телерадіокомпанія "‎Студія 1+1", який як представник діятиме в інтересах компаній і за дорученням трудового колективу", – йшлося в офіційній заяві Ігоря Коломойського.

Рішення буде чинним п'ять років. Як йдеться у заяві, його ухвалили через те, що Коломойський "з обʼєктивних причин не може повноцінно здійснювати свої повноваження".

Читайте також:
Кіпр позбавив Коломойського громадянства, – ЗМІ
ДБР повідомило про підозру ексвласнику ПриватБанку Геннадію Боголюбову
Колишній співвласник ПриватБанку Геннадій Боголюбов виїхав з України. Справою вже займається ДБР, – ЗМІ
Коломойському оголосили підозру в організації замовного вбивства