USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

ЗСУ отримають комплектуючі до Су-27, які намагались вивезти з України рейсовим автобусом

Транспортний засіб зупинили на пункті пропуску "Дякове" на кордоні з Румунією
Су-27
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Збройні сили України отримають комплектуючі до військових літаків, які конфіскували з пасажирського автобуса у березні 2024 року. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

"Вони (комплектуючі, – ред.) визнані речовими доказами у кримінальному провадженні за фактом порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю (ч. 1 ст. 333 КК України)", – йдеться у дописі.

Як повідомлялось, у березні серед багажу у пасажирському автобусі, що прямував з Чернівців до Італії, виявили коробки із запчастинами для винищувачів Су-27. Транспортний засіб зупинили на пункті пропуску "Дякове" на кордоні з Румунією.

У межах слідства після вилучення комплектуючих за клопотанням прокуратури суд наклав на них арешт.

За рішенням суду водій автобуса повинен сплатити штраф, а комплектуючі до літаків передадуть одній із військових частин Повітряних сил ЗСУ.

Раніше

Вчора стало відомо, що Збройні сили України отримали понад 3,5 тис. комплектуючих до ППО та артилерійських систем, а також двигунів для бронемашин, що були вилучені з підпільних складів на Київщині. 

Усе це обладнання було вилучено з двох підпільних ангарів. Нелегальні склади належали топменеджменту місцевої компанії, яка займається торгівлею спеціалізованим обладнанням для ракетно-артилерійського озброєння та бронетехніки. Фігуранти планували продати комплектуючі як необліковану продукцію без внесення даних до звітної документації.

Читайте також:
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist
Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України