USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зеленський проведе зустріч із лідером Ізраїлю Нетаньягу

Зустріч відбудеться на полях Генеральної Асамблеї ООН
Зеленський і Нетаньягу
Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський проведе зустріч із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу на полях Генеральної Асамблеї ООН. Про це повідомили в посольстві України в Ізраїлі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Одразу після завершення іудейського нового року Біньямін Нетаньягу вилетить до США, де виступить перед ГА ООН (п'ятниця, 22 вересня), а також проведе низку двосторонніх зустрічей. Серед запланованих – зустріч із президентом України Володимиром Зеленським", – ідеться в повідомленні.

Там зазначили, що це перша особиста зустріч лідерів після початку повномасштабної війни РФ проти України. При цьому там нагадали, що Нетаньягу піддавався жорсткій критиці за те, що є чи не єдиним лідером демократичної країни, який так і не наважився відвідати Київ.

Крім того, Нетаньягу зустрінеться з главою Сполучених Штатів Джо Байденом у межах Генасамблеї, а не окремо в Білому домі, як хотіла ізраїльська сторона.

"Небажання американської адміністрації приймати Нетаньягу у Вашингтоні, а також тривала відмова у двосторонній зустрічі з президентом США було чітким і жорстким сигналом ізраїльському лідеру з приводу тієї політики, яку проводить Ізраїль і всередині країни, і в регіоні", – заявили в посольстві.

Як відомо, Зеленський також проведе зустріч із Байденом наступного тижня. Однак поки незрозуміло, чи відбудеться зустріч Байдена і Зеленського в Нью-Йорку або Білому домі.

Востаннє Байден зустрічався із Зеленським у липні під час саміту НАТО у Вільнюсі.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі