USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Зеленський дав інтерв'ю німецькому телеканалу ARD. Про що говорив президент

Коротко про нове спілкування глави держави з журналістами
Зеленський
Джерело: відкриті джерела

Проблема танків, вірогідність нового наступу РФ, захист неба, Путін та його мобілізація. Це теми, яких торкнувся президент України Володимир Зеленський під час інтерв'ю німецькому телеканалу ARD. 

"Новий наступ РФ може статися на будь-якому напрямку"

Командування Росії продовжує ставити різні завдання перед російськими військовими, незважаючи на велику кількість втрат.

"Наступ може бути з будь-якого боку. Наступ може бути на півдні чи сході. Він (Путін, – ред.) же ставив за мету вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей".

"10–50 танків не вирішать проблему"

"Ви маєте чітко розуміти: коли проти нас російська армія, в якої тисяча танків… Там просто нема кому воювати, вони бояться, вони немотивовані й це плюс нам. Але коли у них тисяча танків, жодна країна рішенням, що вони нам дають 10–20–50 танків не вирішує проблему".

Критика Німеччини

"Ти можеш дати Leopard? Ну дай. Ми ж не наступаємо. Ці "Леопарди", якщо хтось хвилюється, не поїдуть по території РФ. Ми захищаємося. Нас не цікавить їхня земля, люди…

В тебе є ці "Леопарди" чи у вас змагання в риториці? Якщо є "Леопарди" – дай. Якщо Bradley дали американці 20 в пакеті, німці дали Marder – 20. І я був дуже вдячний. Але після заяви про танки, мовляв, "скільки ти даси, стільки я дам" у мене виникає питання: значить, ви могли дати Marder більше і просто дали 20, бо американці дали 20 Bradley?"

Подяка Німеччині

"Потрібні системи ППО, щоб максимально захистити наше небо. Я тут вдячний Німеччині за IRIS-T. Це хороші системи, нам би їх побільше. Олаф Шольц обіцяв, повіримо канцлеру. Будемо чекати. І, звичайно, NASAMS, Patriot".

Путін і його мобілізація 

"Його діти не воюють, його діти не помирають, його діти не страждають. А де його діти й онуки? Може, вони на Донбасі? Підтримують там, як він каже, бідних людей, яких ображають? Чи вони на окупованих територіях стоять на сторожі порядку? Думаю, що ні. Ми їх не знайдемо з вами. І після війни, і далі. Ці люди будуть жити. Ціна цієї війни – це чужі жертви, не Путіна".

Читайте також:
Україна може знову залишитися без зброї наприкінці 2025 року, попри недавню допомогу від США, – припущення Україна може знову залишитися без зброї наприкінці 2025 року, попри недавню допомогу від США, – припущення
Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський