USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Захід може схиляти Зеленського до переговорів з Путіним, якщо ситуація на фронті не покращає, – Bild

Видання посилається на інформацію з урядових кіл США та Німеччини
Зеленский Макрон и Шольц
Джерело: DW

Захід може чинити на Україну тиск, щоб схилити до переговорів з Москвою, якщо до осені не буде досягнуто значних успіхів на фронті, пише Bild.

За допомогою нової зброї на Заході хочуть дати Україні шанс повернути собі більше окупованих територій до осені. Але якщо контрнаступ провалиться, тиск на Київ з метою переговорів із Кремлем посилиться, вказує видання з посиланням на інформацію з урядових кіл США та Німеччини.

Ультиматум Зеленському?

"Секретний план" НАТО передбачає подальшу військову допомогу Україні з боку альянсу після закінчення війни, про що мають бути переговори з Росією. Тому що, очевидно, західні держави нібито не вірять, що Україні вдасться відвоювати всі окуповані території. За даними Bild, президенту Володимиру Зеленському має бути навіть висунутий ультиматум. Для успішного контрнаступу Україна має мати лише час до осені.

Політик ХДС Норберт Реттген каже: "Той, хто зараз підштовхує президента Зеленського до переговорів з Путіним, викличе тривалі розбрати в Європі". Він вимагає, щоб Путін "зазнав військової поразки". Тому що Україна була б назавжди залежна від волі Росії, якби не було "жорстких гарантій безпеки", таких як членство в НАТО.

Путін зацікавлений у переговорах?

Військовий експерт Карло Масала з Університету бундесверу в Мюнхені також назвав Bild можливі плани переговорів "не особливо реалістичними". 

З іншого боку, на його думку, більш реалістичним є те, що Україна після війни має стати "свого роду Ізраїлем Європи". Окрім суворих гарантій безпеки, це також означало б тісні "зв’язки з НАТО та в НАТО" та "першокласно навчену та оснащену армію". 

Експерт зі Східної Європи Сергій Сумленний з European Resilience Initiative Center зазначає, що Росія буде готова до мирних переговорів лише в тому випадку, якщо Україна поступиться анексованими Кремлем території.

Раніше 

В The Wall Street Journal з'явилася стаття про схиляння Зеленського до переговорів. Наголошувалося, що і канцлер ФРН Олаф Шольц, і президент Франції Еммануель Макрон закликали українського колегу задуматися про діалог із Москвою.

Читайте також:
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА
Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ
Має конкретний план: Росія хоче зірвати Саміт миру Має конкретний план: Росія хоче зірвати Саміт миру