USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

За рік в Україні не зафіксували жодного випадку фізичного насильства на тлі антисемітизму: Звіт Freedom House

У 2020-му та 2021 роках правозахисники зафіксували по четверо постраждалих унаслідок насильства на ґрунті антисемітизму
Зеленський єврей
Джерело: відкриті джерела
Упродовж 2022 року правозахисники з організації Freedom House не зафіксували жодного випадку, коли антисемітизм був мотивом фізичного насильства в Україні, йдеться в річному звіті організації.

Водночас там зазначили, що був задокументований випадок, коли побутова сварка, що почалася через претензію до паркування автомобіля, супроводжувалася антисемітськими образами.

Так, 31 березня минулого року в Івано-Франківську сталася бійка, унаслідок якої голова єврейської громади Ігор Перельман отримав три ножових поранення. Потерпілий стверджує, що нападник викрикував погрози антисемітського змісту, про це також згадали в кількох інформаційних джерелах.

Проте з урахуванням контексту інциденту, його антисемітський характер не є очевидним. Конфлікт почався через сварку на побутовому рівні – щодо паркування машини.

Новини за темою: Зеленський у пам'ять жертв Голокосту: Лише перемога життя зупиняє зло

Відомо, що потерпілий припаркував тимчасово машину так, що вона заважала іншим. Однак він це зробив тому, що розвантажував гуманітарну допомогу. Нападник, з його слів, вступився за дружину, яка почала сварку.

Зазначимо, що у 2020-му та 2021 роках правозахисники зафіксували по четверо постраждалих унаслідок насильницьких інцидентів на ґрунті антисемітизму.

Антисемітизм в Україні

На законодавчому рівні антисемітизмом називають неправдиві відомості, стереотипи та ненависницькі заяви про євреїв, а також заперечення Голокосту. В Україні заборонено виготовляти та поширювати всі матеріали з антисемітськими висловами чи символами, а також умисно пошкоджувати та руйнувати будівлі й інші споруди, що належать євреям.

Читайте також:
Як в найтемніші часи історії. Єврокомісія заявила про високий сплеск антисемітизму в Європі Як в найтемніші часи історії. Єврокомісія заявила про високий сплеск антисемітизму в Європі