USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

За перші два тижні лютого Росія втратила в п'ять разів більше солдатів, ніж зазвичай

Найбільше загиблих окупантів – з економічно неблагополучних російських регіонів
Російські військові
Джерело: відкриті джерела

Упродовж останніх 14 днів кількість підтверджених втрат окупантів у п'ять разів перевищила звичайні щотижневі цифри. Про це пише російська служба Бі-Бі-Сі.

Журналістам вдалося підтвердити імена 1679 загиблих, що у п'ять разів більше за звичайні щотижневі цифри. Це найбільший приріст втрат російських військових за час вторгнення в Україну.

Як підраховували кількість російських 200-х

Журналісти наголошують, що підрахунки велися лише за відкритими джерелами, тобто реальне число втрат, безумовно, ще більше.

Більшість загиблих за останні три місяці складають мобілізовані, добровольці та зеки.

З початку війни Росія втратила щонайменше 1732 офіцера, особливо молодших, що навчають новачків та ухвалюють основні рішення на полі бою. Що стосується "елітних військових" - спецназу, ВДВ та інших - то тут втрати вимірюються тисячами.

"За найбільш консервативною оцінкою, під час вторгнення в Україну Росія могла втратити понад 29 500 людей загиблими. Загальні безповоротні втрати Росії (тобто число тих, хто вибув з ладу через поранення, смерть або зник безвісти) можуть становити щонайменше 133 тисячі осіб. Цю цифру отримано на основі спостережень Центру військово-морського аналізу США, згідно з якими на кожного загиблого російського військового під час війни в Україні припадає в середньому близько трьох з половиною поранених. До цієї цифри не входять ті, хто воював на боці Росії у складі "народних міліцій" Донецька та Луганська.

Розклад по регіонах

Загони мобілізованих із Свердловської та Челябінської областей першими вирушили на фронт. І саме ці регіони зараз – разом із Краснодарським краєм – лідирують за кількістю підтверджених втрат.

Також в лідерах - економічно неблагополучні регіони, у тому числі - Бурятія, Башкортостан та Дагестан.

"Розподіл втрат насамперед відображає економічну нерівність між регіонами. У багатьох куточках Росії, де не працюють соціальні ліфти, служба в армії за контрактом є однією з небагатьох можливостей отримати стабільний заробіток", - пишуть журналісти.

ОРДЛО

З 22 грудня 2022 року влада "ДНР" перестала публікувати дані про втрати своїх військовослужбовців.

Однак, на основі відкритих джерел, можна говорити про загибель щонайменше 5000 військових із "ДНР" та понад 1500 військових із "ЛНР". Крім цього, в соцмережах виявлено майже 5000  повідомлень і постів людей, які шукають чоловіків, що воюють в лавах "народних міліцій".

"З урахуванням поранених, загальні втрати проросійських сил за 10 місяців війни можуть перевищувати 193 тисячі осіб. За оцінкою розвідки США, якщо рахувати вбитих і поранених, загальні втрати Росії в Україні на кінець січня перевищили 188 тисяч осіб. Генштаб України оцінює втрати Москви понад 140 тис. осіб. Міністерство оборони Росії востаннє звітувало про втрати 21 вересня, повідомивши про загибель 5937 осіб", - резюмують автри публікації.

Раніше ми писали, що війна проти України колосально виснажила резерви техніки і живої сили РФ, які необхідні для нового наступу на сході. Нездатність противника відновити втрачені бронемашини у короткостроковій перспективі ще більше обмежує його можливості до маневрених бойових дій. 

Читайте також:
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну