USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Євросоюз та G7 погодили ліміти цін на нафтопродукти із РФ

Обмеження наберуть чинності 5 лютого 2023 року
Україна - ЄС

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз разом з країнами "Великої сімки" вводять ціновий ліміт на російські нафтопродукти. Про це повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Вона наголосила, що у неділю набуде чинності заборона ЄС на імпорт російських нафтопродуктів.

"Разом з "Великою сімкою" ми встановлюємо ліміти цін на ці продукти, скорочуючи доходи Росії та забезпечуючи стабільність світових енергетичних ринків", – зазначила фон дер Ляєн.

Раніше шведське головування в Раді Євросоюзу поінформувало, що постійні представники країн ЄС погодили ліміти цін на російські нафтопродукти.

"Посли ЄС сьогодні схвалили ліміти цін на нафтопродукти перед остаточним ухваленням Радою ЄС. Важлива угода в рамках подальшої відповіді ЄС та партнерів на російську агресію проти України", – йдеться у повідомленні головування.

Також журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк додав, що країни Європейського Союзу погодилися обмежити ціни на дизельне паливо із РФ на рівні 100 доларів за барель. Окрім того, обмежать ціну на різні нафтові масла із РФ на рівні 45 доларів за барель. Ці обмеження наберуть чинності 5 лютого 2023 року.

Тим не менш, не дивлячись на те, що роблять закордонні партнери для України, Росія намагається обійти санкції. Наприклад, трейдери використовують Туреччину, Казахстан та Вірменію, щоб ухилитися від обмежень ЄС проти Росії. Наразі перед Євросоюзом постає питання, як не тільки погодити санкції, але й змусити всі інші країни цих санкцій дотримуватися. 

Читайте також:
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину