USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЄС значно відстає від плану з передачі боєприпасів Україні, – Bloomberg

Євросоюз обіцяв передати Україні мільйон боєприпасів протягом року
снаряди
Джерело: Reuters

Європейський Союз відстає від свого плану передати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня 2024 року. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними джерел видання, зараз європейці передали українській армії лише 30%.

ЄС пообіцяв передати Україні артилерійські боєприпаси протягом 12 місяців спочатку за допомогою наявних запасів, а потім через контракти про спільні закупівлі та збільшення промислових потужностей.

Водночас, як зазначає видання, минуло вже більш ніж половина цього часу, проте план виконано лише на 30% і, виходячи з обсягу контрактів, підписаних на сьогодні, він ризикує не досягти своєї мети.

За словами обізнаних джерел, кілька держав – членів Євросоюзу приватно звернулися до відділу зовнішньої політики блоку з проханням продовжити цей термін.

Також і США, покликані збільшити власне виробництво приблизно до 1 мільйона снарядів на рік у 2024 році, закликали ЄС активізувати свої зусилля.

При цьому Bloomberg зазначає, що конфлікт в Ізраїлі створює додаткові ризики для постачання зброї в Україну.

"Хоча загальні вимоги Ізраїлю та України щодо боєприпасів не дуже збігаються, навіть відведення невеликої кількості 155-мм артилерійських снарядів від Києва, якщо вони знадобляться Ізраїлю, має значення, коли їхня кількість настільки обмежена", – пише видання.

Крім того, з моменту проголошення ініціативи Європейського Союзу зросла ціна на снаряди, тому виділених на неї коштів може виявитися замало.

Нагадаємо, Європейське оборонне агентство (EDA) підписало вісім контрактів з європейською промисловістю на спільну закупівлю 155-мм боєприпасів для України.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську