USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

ЄС готовий продовжити тимчасовий захист українським біженцям до 2025 року

У країнах Євросоюзу зареєстровано близько 4 млн 823 тисяч українських біженців
українські біженці

Українські біженці

Джерело: відкриті джерела

Європейська комісія (ЄК) оголосила про можливість подальшого продовження до 2025 року директиви ЄС про тимчасовий захист щодо прийому українських біженців. Про це інформує пресслужба Єврокомісії.

"Європейський Союз готовий підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. Захист вже продовжений до березня 2024 року і може бути продовжений ще до 2025 року. Комісія готова вжити необхідних кроків для подальшого продовження, якщо буде потрібно", – йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що застосовуватиметься підхід ЄС для забезпечення плавного переходу до альтернативних правових статусів, які дозволять українцям отримати доступ до прав після закінчення максимального терміну тимчасового захисту.

У документі наголошується, що директиву було вперше введено в дію 4 березня 2022 року. Відтоді близько 4 млн осіб отримали негайний захист у ЄС, з яких понад 3 млн – у першій половині 2022 року. Усі зареєстровані мали право на доступ до ринку праці, освіти, охорони здоров'я та житла.

Скільки українських біженців за кордоном

Порятунок від війни знайшли у країнах ЄС близько 4 млн 823 тисяч українців. Такі цифри надає Управління верховного комісара ООН у справах біженців станом на 31 січня 2023 року. В той же час у Росії знаходяться близько трьох мільйонів українців.

Джерело: відкриті джерела

Наразі найбільше біженців зі статусом тимчасового захисту знаходяться в Польщі – 1 млн 563 тис. На другому місці Німеччина – 881 тис., а на третьому – Чехія з 485 тис. біженців.

Джерело: відкриті джерела

Читайте також:
Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський
Серед біженців з України Румунія виявила шпигунів РФ Серед біженців з України Румунія виявила шпигунів РФ
Видачу готівки обмежать: Бундестаг схвалив єдину платіжну картку для біженців Видачу готівки обмежать: Бундестаг схвалив єдину платіжну картку для біженців
Польща планує скасувати частину виплат для українських біженців Польща планує скасувати частину виплат для українських біженців