USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Як удари ЗСУ по складах на території РФ впливають на хід війни, – аналіз ISW

Експерти переконані, що регулярні удари по російських складах значно обмежать ворога у просуванні на полі бою
дрони ЗСУ
Фото ілюстративне
Джерело: Володимир Зеленський

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували нещодавні удари Сил оборони України по російських складах в тилу. Так, на думку дослідників, така практика суттєво обмежить РФ на полі бою і значно знизить інтенсивність обстрілів.

ISW нагадав, що нещодавно Україна вдарила по складах боєприпасів "Жовтневий" та "Торопець" у Тверській області та по складу боєприпасів "Тихорєцьк" у Краснодарському краї у вересні. Також були удари по російському сховищу ракет та боєприпасів у Карачеві Брянської області 8 жовтня, що призвело до знищення десятків будівель для зберігання боєприпасів, залізничних вагонів та, ймовірно, значної кількості боєприпасів, ракет та безпілотників.

Експерти заявляють, один удар навряд чи суттєво вплине на військові зусилля Росії, а повторні удари по складах боєприпасів на території Росії можуть поставити російське військове командування перед вибором реорганізувати та розосередити системи підтримки та логістики у тилових районах РФ, щоб пом'якшити наслідки таких ударів.

В інституті вивчення війни пояснюють, що російські сили покладаються на безпілотники "Шахед" для завдання ударів як по фронтових, так і по тилових українських поселеннях і містах і витрачають близько 10 000 артилерійських снарядів на день по фронтових українських позиціях.

При цьому аналітики додають, що своєчасне зняття обмежень на використання західних систем і розвиток власних ударних можливостей дальньої дії Україною може дозволити українським силам більш ефективно використовувати такі вразливості Росії до того як вона застосує контрзаходи, вважають експерти ISW.

Тож дослідники дійшли висновку, українські удари по об'єктах на території Росії можуть вплинути на наступальні операції по всьому театру воєнних дій в Україні, якщо українські сили матимуть матеріальні засоби, можливості та дозвіл на проведення такої ударної кампанії.

Нагадаємо, 9 жовтня ударна група угруповання сил та засобів Військово-морських сил Збройних сил України у взаємодії з підрозділами Служби безпеки України атакувала базу зберігання БпЛА типу "Шахед", що поблизу населеного пункту Октябрьский в Краснодарському краї РФ. Там зберігалося близько 400 ударних дронів. За результатами об’єктивного контролю зафіксовано точне влучання в ціль.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів