USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Вінілові програвачі замість допомоги ЗСУ: На Волині викрили благодійний фонд

Дороговартісне обладнання ввозили через пункт пропуску "Ягодин"
псевдоволонтери на Волині

За результатами обшуку вантажного автомобіля вилучено 50 коробок з аудіосистемами

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Волинській області викрили "волонтерів", які намагалися ввезти вінілові програвачі під виглядом гуманітарної допомоги з Польщі. Про це інформує пресслужба БЕБ.

"Дороговартісне обладнання ввозили через пункт пропуску "Ягодин". Вантаж намагалися видати за радіозапчастини для однієї з військових частин Збройних сил України. Щоправда, гарантійний лист від військової частини, який зловмисники представили на пункті пропуску має ознаки підробки", – йдеться в повідомленні.

Детективи провели обшук вантажного автомобіля, за результатами якого вилучено 50 коробок з аудіосистемами. Вартість вантажу встановлюється.

Вже встановлено, що схему налагодили для ухилення від сплати обов’язкових платежів до бюджету під час переміщення через митний кордон.

Згаданий благодійний фонд працює в Україні вже дев'ять років. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 212 КК України (Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у Волинській області спільно з Держприкордонслужбою за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Читайте також:
На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету
Деякі батальйони ЗСУ вже використовують роботизовані дрони Деякі батальйони ЗСУ вже використовують роботизовані дрони
Чеська ініціатива: Україна може отримати першу партію артилерійських снарядів наприкінці травня Чеська ініціатива: Україна може отримати першу партію артилерійських снарядів наприкінці травня
ТЦК, ймовірно, не встигнуть оновити дані всіх військовозобов’язаних за 60 днів ТЦК, ймовірно, не встигнуть оновити дані всіх військовозобов’язаних за 60 днів