USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Війська РФ готуються до масового застовування авіації в Україні, – ЗМІ

Росіяни змінюють тактику
Російська збита авіація
Джерело: відкриті джерела

Російські війська вирішили масово застосовувати авіацію в Україні. Про це повідомляє видання "Важные истории", посилаючись на джерело, близьке до Міноборони РФ.

"Раніше її [авіацію] берегли, вона майже не залітала до зони дії української ППО. Тепер вирішили змінити тактику", – каже співрозмовник видання. Він вважає, що літаки та вертольоти "масово збиватимуть", але у ВСУ все одно виникнуть проблеми.

Це проблема? 

Анонімний експерт видання вважає, що придушити українські ППО російській авіації буде складно. ЗСУ мають системи середнього радіуса дії, щоб "сховатися" від їхніх радарів, літаки повинні йти на низькій висоті. Однак у цьому випадку вони стають уразливими для переносних зенітно-ракетних комплексів, наприклад для "Стінгерів".

Що в Росії з літаками та льотчиками? 

У зведенні британської розвідки від 16 лютого йдеться, що російські Повітряно-космічні сили (ПКС) зараз мають близько 1500 бойових машин, а втрати за час війни склали близько 130 одиниць.

Військові аналітики пояснили виданню, що літаків у Росії достатньо, але, найімовірніше, є дефіцит досвідчених та кваліфікованих льотчиків.

"Ще в березні минулого року ходила інформація про те, що в літаки садять недоучених курсантів. Можливо, з того часу ПКС активізували навчання і через 11 місяців змогли негайно вивчити велику партію екіпажів. Але, знаючи ефективність російської армії та влади, це сумнівно", – заявив один з аналітиків.

Раніше

Кілька днів тому, 14 лютого, Financial Times з посиланням на джерела написала, що Росія перебазує бойові літаки та гелікоптери до кордону з Україною, щоб використати їх для підтримки наступу.

Читайте також:
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
Частковий відступ від дотримання Європейської Конвенції про захист прав і свобод людини: Посадовці прокоментували інформацію Частковий відступ від дотримання Європейської Конвенції про захист прав і свобод людини: Посадовці прокоментували інформацію
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів