USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Війна в Україні вступила в нову більш смертоносну та доленосну фазу, – NYT

Путін явно не має наміру зупиняти війну
Путін
Джерело: The New York Times

Бої між ЗСУ та російськими загарбниками вже перейшли в набагато більш смертоносні і доленосні фази. Про це йдеться у свіжій статті The New York Times.

Аналітики зазначаються, що єдина людина, яка здатна зупинити війну, – російський диктатор Володимир Путін. А він поки явно не має наміру робити цей крок.

Наголошується, що у період з кінця лютого 2022 року до середини січня 2023-го українська армія здобула низку перемог і змогла звільнити величезну кількість територій від окупантів, проте запеклі бої все ще тривають.

Російські окупанти у свою чергу продовжують "воювати" з мирним населенням та енергетичною інфраструктурою України. Аналітики відзначають, що в цей же час обидві сторони готуються до нового етапу запеклих наступів в кінці зими або навесні. Для цього Росія мобілізувала сотні тисяч нових агресорів (щоб кинути їх у бій), а деякі збройові заводи у РФ вже працюють у цілодобовому режимі.

У відповідь Україна зміцнює систему протиповітряної оборони і нарощує сили в бронетехніці за рахунок підтримки західних партнерів. Експерти NYT наголосили – не останню роль у збільшенні поставок зброї зіграло очікування наступу путінської армії найближчим часом.

Аналітики впевнені, нова хвиля західної підтримки означає, що землі України незабаром стануть свідками повномасштабної танкової та окопної війни.

Раніше видання The New York Times повідомляло, що Захід почав надавати Україні важке озброєння, побоюючись весняного наступу Росії.

Читайте також:
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину