USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

В Україні викрито 28 службовців, яких підозрюють у розкраданні 1,5 млрд гривень, виділених на оборону

До розкрадання причетні службовці Міноборони, військових частин, ТЦК, ОВА та міських рад, а також директори підприємств
Операція правоохоронців / розкрадання 1,5 млрд грн_1
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Правоохоронці провели спецоперацію в Україні та викрили 28 службовців, яких підозрюють у розкраданні 1,5 млрд гривень, виділених на оборону країни. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Слідство з'ясувало, що до розкрадання причетні службовці Міноборони, військових частин, ТЦК, ОВА та міських рад, а також директори підприємств.

За результатами слідчих дій повідомлено про підозру 28 особам, з них 9 – у складі організованих злочинних груп.

"Серед підозрюваних – начальник одного з управлінь Міністерства оборони України, начальник ТЦК і СП у Донецькій області, понад 7 співробітників військових частин у Донецькій, Одеській, Дніпропетровській, Київській і Черкаській областях, 5 службовців міських рад на Полтавщині та Дніпропетровщині, а також представники комерційних структур", – ідеться у дописі.

Фігуранти підозрюються, зокрема, у розтраті та заволодінні бюджетними коштами під час закупівель товарів за завищеними цінами та завищення вартості робіт.

Новини за темою: Хабар в Офісі генпрокурора: Одному з прокурорів обрали запобіжний захід

Одного з підозрюваних – начальника Головного управління Міноборони – підозрюють у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України та іншим військовим формуванням.

"Знаючи про наявність держконтракту, він уклав додаткову угоду та безпідставно перерахував державні кошти підприємству", – повідомляють у прокуратурі.

Раніше в Україні розкрили масштабну агентурну мережу ФСБ, до якої входили обласні чиновники. Під час операції СБУ було затримано дев'ять російських агентів.

 
Читайте також:
Генпрокурор Костін звільнив свого колишнього заступника Вербицького з органів прокуратури Генпрокурор Костін звільнив свого колишнього заступника Вербицького з органів прокуратури
За рік кількість випадків домашнього насильства збільшилась на 80% За рік кількість випадків домашнього насильства збільшилась на 80%
Заступник прокурора Запорізької області попався на хабарі Заступник прокурора Запорізької області попався на хабарі
В Україні викрили великий канал продажу зброї та наркотиків. Підозри отримали 116 людей В Україні викрили великий канал продажу зброї та наркотиків. Підозри отримали 116 людей