USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні існує ризик виникнення та поширення захворювання на кір: Що треба робити

Медики закликають вакцинуватися
вакцинация
Джерело: відкриті джерела

У Києві запускають кампанію з вакцинації проти кору, паротиту та краснухи через ризик виникнення та розповсюдження кору. Завідувачка відділу імунопрофілактики ДУ "Київський міський центр контролю та перевірки хвороб МОЗ України" Людмила Самчук в ході брифінгу закликала містян проводити вакцинації. 

Експерт зазначила, що в Україні на сьогодні існує ризик виникнення та поширення захворювання на кір. Це одна з найзаразливіших інфекції у світі.

"За шість місяців цього року в Україні зареєстрована незначна кількість захворювань – це тільки 20 випадків. Але хочу вам сказати, що і попередній спалах, який відбувався у 2017–2019 роках, ми також розпочинали з поодиноких випадків захворювання", – зауважила Самчук. 

Новини за темою: Чи дієвою була вакцина від COVID-19: Роз’яснення лікарки-інфекціоністки

За її словами, на початку спалаху більшість випадків припадає саме на дитяче населення. Тому українці мають зрозуміти, що саме дитяче населення може бути причиною початку великого спалаху і великого розповсюдження цього захворювання.

Всього у 2017 році, за словами Людмили Самчук, 72 відсотки від хворих складали діти, а надалі в наступні роки – це захворювання перекинулося й на доросле населення.

Також Самчук наголошує, що саме нещеплені особи можуть послужити початком зростанням захворювання на кір, а також виникненню спалаху, в тому числі з організованих колективів. 

Що відомо про хворобу? 

Кір – небезпечна хвороба, яка загрожує невакцинованим дітям і дорослим. Вона передається повітряно-крапельним шляхом і надзвичайно заразна. З 10 нещеплених людей, які контактували із хворим, дев'ятеро захворіють. Специфічних ліків проти кору немає.

Згідно з планом вакцинації в Україні дітям потрібно робити два щеплення вакциною КПК: в один рік і в шість років. Якщо дитина пропустила планове щеплення, МОЗ рекомендує наздогнати його якнайшвидше. Дітям віком понад шість років, у яких немає щеплення КПК, рекомендовано ввести дві дози вакцини з інтервалом між ними не менше ніж місяць.

Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі