USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

В Росії почалися перевірки бомбосховищ

Офіційно в Росії про кампанію з модернізації бомбосховищ не оголошували
бомбоужеще Норильск
Джерело: ТАСС
В Росії почалися перевірки бомбосховищ. Процес відбувається відповідно до наказу Кремля "модернізувати інфраструктуру часів СРСР", передає The Moscow Times, посилаючись на чинних та колишніх чиновників.

Рішення про інспекцію мережі бомбосховищ було ухвалене російським урядом ще навесні. Команду розпочати масштабну перевірку та навести порядок отримали МНС, Міноборони та  цивільні міністерства.

Видання пише, що у Росії є тисячі бункерів, укріплених підвалів та інших укриттів. Багато з них десятиліттями були законсервовані. Більшість бомбосховищ у РФ – в аварійному стані або були закинуті після розпаду СРСР. Але нині влада почала витрачати на приведення їх у стан, можливий для використання, сотні мільйонів рублів.

Офіційно в Росії про кампанію з модернізації бомбосховищ не оголошували, але, за словами співрозмовників видання, вона триває вже кілька місяців. Перевірки та ремонт розпочалися після вторгнення в Україну в лютому 2022 року та триватимуть у 2023 році.

Деякі аналітики говорять, що після мобілізації модернізація бомбосховищ є вимушеним заходом. А от політолог Аббас Галлямов додає, що деякі спроби модернізувати бомбосховища були ініційовані місцевою владою, яка прагне справити враження на своє начальство. 

Тим не менш гладко процес не йде. От влада Петрозаводська заявила минулого місяця, що в громадських бомбосховищах може розміститися лише одна восьма частина жителів міста. Цей дефіцит може бути частково пов'язаний з тим, що багато бомбосховищ радянської споруди були продані або здані в оренду на приватному ринку.

Наприклад, відреставрований бункер часів холодної війни з рожевими стінами та вінтажними люстрами було виставлено на продаж у Петрозаводську за 15 млн рублів наприкінці минулого року.

Джерело: відкриті джерела

Читайте також:
НОК дав рекомендації українським спортсменам щодо поведінки з росіянами на Олімпіаді НОК дав рекомендації українським спортсменам щодо поведінки з росіянами на Олімпіаді
За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW
Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану
У Запорізькій області побудують перші п'ять підземних шкіл У Запорізькій області побудують перші п'ять підземних шкіл