USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Австрії танк Leopard 2 потрапив в аварію: Один з членів екіпажу загинув

Ще двоє солдатів отримали травми
аварія в Австрії_3

Аварія на полігоні

Джерело: noeORF.at

На військовому полігоні в Алленштайгу в Австрії танк Leopard 2 з'їхав з дороги та перекинувся через насип. Унаслідок цього один з членів екіпажу загинув, троє травмовані, пише noe.ORF.at.

За інформацією видання, трагедія сталася напередодні ввечері, а Leopard 2 належить 14-му танковому батальйону з Вельсу.

"У танку перебували четверо військових. 24-річний унтерофіцер, якого заблокувало у танку, загинув, ще троє – 23-річний унтерофіцер та двоє солдатів строкової служби (19 і 20 років, – ред.) – отримали легкі поранення", – розповів речник Збройних сил Австрії Майкл Бауер.

До рятувальної операції залучили кілька машин швидкої допомоги та щонайменше один гелікоптер. Наразі слідча комісія з'ясовує причини аварії.

Міністр оборони Австрії Клаудія Таннер назвала цей день "сумним для австрійських збройних сил" та заявила, що постраждалі отримають допомогу.

Востаннє подібний інцидент виникав в Австрії 5 липня 2012 року.

Що відомо про танки Leopard?

Leopard 2 – основний бойовий танк, створений німецьким підприємством "Краус-Мафай". Машина стала наступником успішної розробки тієї ж фірми – основного бойового танку Leopard 1 (ці старіші моделі також передають Україні, – ред.). Виробництво Leopard 2 розпочали в 1979 році.

Взяті на озброєння збройних сил Австрії, Канади, Чилі, Данії, Фінляндії, Німеччини, Греції, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Сінгапуру, Швейцарії, Швеції, Іспанії та Туреччини.

Над наданням Україні основних бойових танків Leopard для протидії Росії співпрацюють Німеччина, Польща, Канада, Португалія, Іспанія, Норвегія, Данія та Нідерланди.

Сполучені Штати Америки, Чехія і також Нідерланди разом передають Україні понад 90 танків Т-72. Свої Т-72 надає і Польща. Велика Британія надає Україні роту основних бойових танків Challenger.

Нагадаємо, ми писали, що невідома країна викупила у Бельгії 50 танків Leopard 1 і відправить їх Україні.

Читайте також:
Австрія і Словаччина відмовилися будувати трубопровід для сполучення з Австрія і Словаччина відмовилися будувати трубопровід для сполучення з "Дружбою"
Австрія не буде екстрадувати ексглаву НБУ Шевченка, – Der Standard Австрія не буде екстрадувати ексглаву НБУ Шевченка, – Der Standard
На заході України створюють ремонтний центр для відновлення німецької зброї, зокрема – танків Leopard 1 На заході України створюють ремонтний центр для відновлення німецької зброї, зокрема – танків Leopard 1
Україна призупинила статус спонсора війни для Raiffeisen Bank через шантаж Австрії Україна призупинила статус спонсора війни для Raiffeisen Bank через шантаж Австрії