USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Урсулу фон дер Ляєн хочуть залишити на посаді голови Єврокомісії, – ЗМІ

Її кандидатуру схвалили глави країн ЄС. Тепер же це питання має схвалити Європарламент
Урсула

Урсула фон дер Ляєн

Джерело: відкриті джерела

Глави країн Євросоюзу домовилися висунути Урсулу фон дер Ляєн на другий термін як голову Єврокомісії. Про це пише Suddeutsche Zeitung.

Ця інформація надійшла з переговорних кіл.

Водночас агентство dpa уточнює, що пропозицію 27 глав держав і урядів ще має схвалити Європарламент, голосування відбудеться в липні.

Також там зазначають, що на посаду голови Ради ЄС буде висунуто колишнього очільника уряду Португалії Антоніу Кошту, а на посаду глави європейської дипломатії замість Жозепа Борреля – очільницю уряду Естонії Кайю Каллас.

27–28 червня лідери країн Європейського Союзу зустрінуться в Брюсселі, де про рішення має бути оголошено офіційно.

Новини за темою: ЄС офіційно почне переговори про вступ України та Молдови

Вибори до Європарламенту

Як відомо, в ЄС пройшли вибори до Європарламенту. Перемогу здобула Європейська народна партія.

Однак праві сили Євросоюзу взяли своє. Понад десять додаткових місць здобула правоцентристська Європейська народна партія, посилилися націонал-консервативні Європейські консерватори та реформісти, ще більше – ультраправа група "Ідентичність і демократія".

Успіх правих особливо спостерігається в ключових країнах Євросоюзу. Наприклад, у Франції праворадикальне "Національне об'єднання" з 31,5% голосів більш ніж удвічі випередило свого найближчого переслідувача – "Відродження" президента Емманюеля Макрона. На тлі невдачі своєї партії лідер Франції розпустив французький парламент.

Вибори в ЄС передбачають також переобрання політиків на керівні посади. Однак парламент може голосувати тільки після того, як більшість керівників держав і урядів ЄС офіційно висунуть кандидатів.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Для роботи моніторингових місій МАГАТЕ на українських АЕС Єврокомісія надає три мільйони євро Для роботи моніторингових місій МАГАТЕ на українських АЕС Єврокомісія надає три мільйони євро
ЄС покарав Іран за постачання озброєння до РФ: Санкції запроваджено проти фізичних та юридичних осіб ЄС покарав Іран за постачання озброєння до РФ: Санкції запроваджено проти фізичних та юридичних осіб
В ЄС хочуть створити новий фонд військової допомоги Україні, щоб обійти вето Угорщини В ЄС хочуть створити новий фонд військової допомоги Україні, щоб обійти вето Угорщини