USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Урсулу фон дер Ляєн хочуть залишити на посаді голови Єврокомісії, – ЗМІ

Її кандидатуру схвалили глави країн ЄС. Тепер же це питання має схвалити Європарламент
Урсула

Урсула фон дер Ляєн

Джерело: відкриті джерела

Глави країн Євросоюзу домовилися висунути Урсулу фон дер Ляєн на другий термін як голову Єврокомісії. Про це пише Suddeutsche Zeitung.

Ця інформація надійшла з переговорних кіл.

Водночас агентство dpa уточнює, що пропозицію 27 глав держав і урядів ще має схвалити Європарламент, голосування відбудеться в липні.

Також там зазначають, що на посаду голови Ради ЄС буде висунуто колишнього очільника уряду Португалії Антоніу Кошту, а на посаду глави європейської дипломатії замість Жозепа Борреля – очільницю уряду Естонії Кайю Каллас.

27–28 червня лідери країн Європейського Союзу зустрінуться в Брюсселі, де про рішення має бути оголошено офіційно.

Новини за темою: ЄС офіційно почне переговори про вступ України та Молдови

Вибори до Європарламенту

Як відомо, в ЄС пройшли вибори до Європарламенту. Перемогу здобула Європейська народна партія.

Однак праві сили Євросоюзу взяли своє. Понад десять додаткових місць здобула правоцентристська Європейська народна партія, посилилися націонал-консервативні Європейські консерватори та реформісти, ще більше – ультраправа група "Ідентичність і демократія".

Успіх правих особливо спостерігається в ключових країнах Євросоюзу. Наприклад, у Франції праворадикальне "Національне об'єднання" з 31,5% голосів більш ніж удвічі випередило свого найближчого переслідувача – "Відродження" президента Емманюеля Макрона. На тлі невдачі своєї партії лідер Франції розпустив французький парламент.

Вибори в ЄС передбачають також переобрання політиків на керівні посади. Однак парламент може голосувати тільки після того, як більшість керівників держав і урядів ЄС офіційно висунуть кандидатів.

Читайте також:
Макрон ризикнув і програв, Франція увімкнула Макрон ризикнув і програв, Франція увімкнула "правий поворотник". Чого чекати Україні?
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Парламентські вибори у Франції: Партія Ле Пен очікувано перемагає в першому турі Парламентські вибори у Франції: Партія Ле Пен очікувано перемагає в першому турі
У Франції починаються дострокові вибори до парламенту. Перемогу прогнозують ультраправим силам У Франції починаються дострокові вибори до парламенту. Перемогу прогнозують ультраправим силам