USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Українцям можуть перерахувати суми оплати за комуналку

Перерахувати плату за опалення можна, якщо у квартирі температура нижче 18°С
комуналка
Джерело: відкриті джерела

Комунальні підприємства можуть перерахувати оплату за опалення, електроенергію та гарячу воду. Про це йдеться у постанові №151 на сайті Кабміну.

Зокрема, перерахувати плату за опалення можна, якщо у квартирі температура нижче 18°С. У цьому випадку сума у ​​платіжці зменшуватиметься щодня на 3,3%. Щодо електроенергії та гарячої води, то за них повинні перерахувати платіжки з урахуванням годинника, коли послуги не надавалися.

Цікаво, що у деяких регіонах такий перерахунок уже проводять. Зокрема, "Тернопільміськтеплокомуненерго" перерахує своїм клієнтам плату за гарячу воду та опалення за листопад 2022 року. Це пов’язано з частими відключеннями світла. Тому комунальники врахують години відсутності електрики, коли послуги не надавали.

Комунальні підприємства можуть самостійно здійснити такий перерахунок. У разі якщо споживач не встиг вчасно передати показання лічильників за звітний місяць, то обленерго має застосувати знижений коефіцієнт середньодобового обсягу використаної електроенергії. І в цьому коефіцієнті має бути враховано обсяг електроенергії, який був непоставленим споживачеві.

Ще один спосіб досягти перерахунку щодо платежів за послуги – написати відповідну заяву постачальнику послуг або ж зателефонувати до нього.

Нагадаємо, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг планувала підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення. Проте згодом направила ці проєкти на доопрацювання.

Читайте також:
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми