USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна почала реєструвати судна для проходу коридорами у Чорному морі

Україна поки не визначилася з термінами, скільки діятимуть коридори у Чорному морі
зерно агропродукція
Джерело: відкриті джерела

Україна почала реєструвати торгові судна, які готові пройти тимчасовими коридорами у Чорному морі. Про це повідомляє речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Він наголосив, що судновласників та капітанів суден було попереджено про загрозу з боку російського флоту та мінну небезпеку у Чорному морі.

"Тому, звісно, це все буде відбуватися під наглядом Збройних сил України. Усе можливе, що від нас залежить, щодо забезпечення безпеки, ми робимо. І зараз уже відкрита реєстрація, координатор уже працює", - сказав речник.

При цьому Плетенчук не розкрив подробиць про кількість суден, які вже пройшли реєстрацію. Він зазначив, що "наразі всі подробиці щодо цього заходу ми поки що розкривати не можемо".

Також Україна поки не визначилася з термінами, скільки діятимуть коридори у Чорному морі.

"Ці терміни зараз ще не визначені. Насправді той стан, у якому все це працює, він теж, на жаль, є таким, що обумовлений тими подіями, які відбуваються в Чорному морі, тому що у нормальній ситуації все це відбувається набагато ширше, простіше і безпечніше", - пояснив він.

За словами речника, тимчасові коридори повинні допомогти у подоланні міжнародної гуманітарної кризи, а також дати можливість компаніям забрати судна, які перебувають у "гуманітарному полоні" через агресію Росії.

Нагадаємо, 10 серпня в Україні оголосили тимчасові коридори для торговельних суден, що йдуть між портами Чорноморська, Одеси та Южного.

Вказані маршрути в першу чергу використовуватимуть для виходу цивільних суден з портів Чорноморська, Одеси та Южного, що перебувають там з початку повномасштабного вторгнення. 

До проходу маршрутами допускатимуться судна, власники або капітани яких офіційно підтверджують готовність до плавання в таких умовах.

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен