USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

У США анонсували зміни на українському фронті, коли ЗСУ розгорнуть усі сили

На думку держсекретаря США Ентоні Блінкена, ще занадто рано судити про успіхи контрнаступу України
блінкен
Джерело: відкриті джерела

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що ще занадто рано судити про успіхи контрнаступу Збройних сил України, а змін на фронті варто очікувати, коли ЗСУ розгорнуть усі сили. Про це він сказав на форумі Aspen Security Forum.

"Ми з самого початку говорили, що це буде важко. Ви, напевно, чули, і багато людей говорили про те, що росіяни підготували серйозні й укріплені лінії захисту. Українці пробиваються через них", - заявив він.

Як зазначив Блінкен, українці, які вже звільнили половину територій, що їх від початку війни захопили росіяни, "мають уже все для успіху", тому що вони "борються за свою землю, за свою країну, за своє майбутнє, за свою свободу".

"І коли вони розгорнуться і почнуть діяти, всі сили, які були навчені за останні місяці, обладнання, яке надали їм ми і приблизно 50 країн, я думаю, все це матиме суттєве значення і призведе до змін", - заявив держсекретар США.

Приблизно про те саме сказав і радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван, також виступаючи в Аспені.

"Україна має у своєму розпорядженні значні обсяги сил, які вона ще не направила в бій. Вона намагається вибрати момент, коли направлення цих сил у бій матиме максимальний ефект на полі бою", - вважає радник Байдена.

Нагадаємо, раніше командувач сухопутних військ України Олександр Сирський уперше підтвердив, що основні сили його наступального резерву ще не введено в бій на фронті. 

Сирський сказав, що Генштаб РФ передбачав, де сили України будуть найнебезпечнішими, проте ЗСУ зараз шукають смертельно слабкі місця в їхній обороні.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
США оголосили новий пакет військової допомоги Україні. У ньому боєприпаси, бронетехніка та засоби ППО США оголосили новий пакет військової допомоги Україні. У ньому боєприпаси, бронетехніка та засоби ППО