USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У США анонсували зміни на українському фронті, коли ЗСУ розгорнуть усі сили

На думку держсекретаря США Ентоні Блінкена, ще занадто рано судити про успіхи контрнаступу України
блінкен
Джерело: відкриті джерела

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що ще занадто рано судити про успіхи контрнаступу Збройних сил України, а змін на фронті варто очікувати, коли ЗСУ розгорнуть усі сили. Про це він сказав на форумі Aspen Security Forum.

"Ми з самого початку говорили, що це буде важко. Ви, напевно, чули, і багато людей говорили про те, що росіяни підготували серйозні й укріплені лінії захисту. Українці пробиваються через них", - заявив він.

Як зазначив Блінкен, українці, які вже звільнили половину територій, що їх від початку війни захопили росіяни, "мають уже все для успіху", тому що вони "борються за свою землю, за свою країну, за своє майбутнє, за свою свободу".

"І коли вони розгорнуться і почнуть діяти, всі сили, які були навчені за останні місяці, обладнання, яке надали їм ми і приблизно 50 країн, я думаю, все це матиме суттєве значення і призведе до змін", - заявив держсекретар США.

Приблизно про те саме сказав і радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван, також виступаючи в Аспені.

"Україна має у своєму розпорядженні значні обсяги сил, які вона ще не направила в бій. Вона намагається вибрати момент, коли направлення цих сил у бій матиме максимальний ефект на полі бою", - вважає радник Байдена.

Нагадаємо, раніше командувач сухопутних військ України Олександр Сирський уперше підтвердив, що основні сили його наступального резерву ще не введено в бій на фронті. 

Сирський сказав, що Генштаб РФ передбачав, де сили України будуть найнебезпечнішими, проте ЗСУ зараз шукають смертельно слабкі місця в їхній обороні.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням