USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Попит на вживані іномарки скоротився вдвічі. "Укравтопром" назвав топмоделі лютого

Найбільш популярним автомобілем серед вживаних легкових авто, ввезених з-за кордону, лишається Renault Megane
авто
Джерело: відкриті джерела

У лютому український автопарк поповнили 13,5 тисячі ввезених з-за кордону вживаних легкових авто – це на 54% менше, ніж роком раніше. Про це повідомляє профільна асоціація "Укравтопром".

Зазначається, що найбільш популярним автомобілем серед вживаних легкових авто, ввезених з-за кордону, лишається Renault Megane. Упродовж лютого на українські номери перейшли 1049 авто цієї моделі.

Далі йде Volkswagen Golf – 925 шт. Замикає топ-3 Skoda Octavia – 710 шт.

Також у топ-5 місяця увійшли Volkswagen Passat (657 шт.) та Ford Focus (360 шт.).

"Середній вік вживаних авто, що у лютому перейшли на українські номери, становить 11 років, а найстарішим автомобілем був Audi A4 1995 року випуску", – додали в асоціації.

Загалом із початку року свою першу реєстрацію в Україні пройшли майже 25 тисяч уживаних легкових автомобілів, ввезених з-за кордону, – це у 3,7 раза більше за реалізацію нових машин за той же період.

У січні ввезення в Україну вживаних легкових авто зменшилось на 64%

У січні українці зареєстрували 11,5 тис. вживаних легкових авто, ввезених із-за кордону. Як повідомляє "Укравтопром", це на 64% менше, ніж минулого року.

Разом з тим поповнення українського автопарку вживаними легковиками майже вчетверо перевищило січневий ринок нових машин.

Найпопулярнішими моделями у минулому місяці стали:

  • Renault Megane упродовж січня на українські номери перейшли 926 авто цієї моделі.
  • З українськими номерами стало 765 авто марки Volkswagen Golf.
  • На третьому місці Skoda Octavia – 620 штук.
  • Volkswagen Passat з українськими номерами стало 509 авто цієї марки. 
  • 314 автомобілів Ford Focus стало "українцями". 

Середній вік вживаних авто, що у січні перейшли на українські номери, становить 11 років. Найстарішим автомобілем був AUDI 80 1993 року випуску.

Новини за темою: Не тільки шеринг авто: Тепер в "Дії" є можливість і його скасування

ЯКІ АВТО ПІДПАДАЮТЬ ПІД ТРАНСПОРТНИЙ ПОДАТОК

Нещодавно в Мінекономіки оприлюднили перелік моделей автомобілів, що підпадають під транспортний податок (так званий податок на розкіш) у 2023 році. Він поширюється на автомобілі віком до п'яти років та вартістю від 375 мінімальних зарплат. 

Вартість автомобілів визначається Мінекономіки за спеціальною методикою, виходячи з марки, моделі, року випуску, об'єму циліндрів двигуна, типу пального. Наразі у списку 229 моделей автомобілів.

ЩО БУЛО ТОРІК

А от протягом 2022 року зріс у півтора раза ринок електромобілів. Українці придбали 13,6 тисячі електромобілів, що у півтора раза більше, ніж у 2021-му. Найпопулярнішим легковими електромобілями в Україні залишаються Nissan, Volkswagen, Tesla та Renault.

Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
Байден планує йти на дебати з Трампом Байден планує йти на дебати з Трампом
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович