USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

У Німеччині заборонили розмовляти українською на мітингу проти російського удару по "Охматдиту"

Дозволено було промови тільки німецькою та англійською або ж потрібно було знайти перекладача
Мітинг у Німеччині
Мітинг у Німеччині
Джерело: Bild

Вчора, 8 липня, в Берліні відбувся мітинг проти російського ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Про це повідомляє громадська організація Vitsche.

Зазначається, що акція зібрала близько 900 учасників біля посольства Росії. Люди вигукували гасло "Слава Україні!" та співали пісні на підтримку українців.

Проте згодом поліцейські заборонили говорити українською. Дозволено було промови тільки німецькою та англійською. Причина: "відсутність перекладача і тому вони не можуть контролювати зміст виступу".

Водночас Bild пише, що в Німеччині немає такого закону, але віднедавна правоохоронці можуть вимагати говорити німецькою або найняти перекладача. Такі вимоги в Німеччині з'явилися у квітні 2023 року після акції радикальних мусульман у Берліні, які закликали знищити Ізраїль арабською мовою, але поліція цього не розуміла.

Представник Vitsche наголосив, що багато українців ще не дуже добре говорять німецькою.

Удар по "Охматдиту"

Нагадаємо, 8 липня окупанти вдарили крилатою ракетою Х-101 по дитячій лікарні.

Внаслідок цього двоє людей загинули, по медичну допомогу звернулося 32 поранених. Госпіталізовано з травмами вісім дітей.

Forbes зазначає, що на цю вчорашню атаку окупанти витратили більше ніж 250 млн доларів. 

Тим часом пропагандисти розгорнули інформаційну кампанію і вигадують різні версії, щоб зняти із себе відповідальність за вбивства цивільних, серед яких були діти.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів