USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Міноборони створили Аудиторський комітет, до нього приєдналися представники НАТО

Аудитори з держав Північноатлантичного альянсу приєднуються до новоствореного Аудиторського комітету Міноборони України
Міноборони

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

При Міністерстві оборони України вперше за час існування відомства створено новий координаційний дорадчий орган для Департаменту внутрішнього аудиту – Аудиторський комітет. Про це інформує Міністерство оборони України.

Зазначається, що наказ про створення органу підписав міністр оборони України Рустем Умєров.

"Комітет є однією зі складових нової моделі реформи фінансового контролю в Міністерстві оборони України. До складу комітету входять сертифіковані внутрішні аудитори із держав – членів НАТО та України з багаторічним досвідом надання послуг із внутрішнього аудиту", – розповіли у відомстві.

Зокрема, аудиторський комітет створюється для консультацій та розгляду питань, пов’язаних із провадженням діяльності з внутрішнього аудиту, підготовки рекомендацій щодо вдосконалення його роботи в Міністерстві оборони, підтримання високої довіри суспільства до міністерства як державної інституції. Він підсилюватиме функцію внутрішнього аудиту й водночас буде органом, який розбудовуватиме його функціонал.

"Створення Аудиторського комітету – це можливість залучити до роботи у сфері внутрішнього аудиту визнаних іноземних партнерів. Міноборони запросило до комітету фахівців, які мають належну експертизу, репутацію, авторитет, навички й досвід. Орган слугуватиме "запобіжником" від політичного втручання. Такий крок говорить про нашу готовність до впровадження найвищих міжнародних стандартів", – зазначив заступник міністра оборони Юрій Джигир.

До складу Аудиторського комітету Міністерства оборони України входять:

  • Франсуа Готьє – керівник Служби зовнішнього нагляду штаб-квартири НАТО (м. Брюссель);
  • Джозеф Інгігнолі – аналітик/оцінювач наглядових програм Офісу генерального інспектора Департаменту оборони США;
  • Джон Чесшир – керівник компанії з внутрішнього аудиту JC Audit Training Ltd (м. Оксфорд), член міжнародного інституту внутрішніх аудиторів;
  • Манфред ван Кестерен – міжнародний експерт з державного внутрішнього фінансового контролю в рамках програми EU4PFM в Україні;
  • Руслана Рудницька – українська експертка національних та міжнародних проєктів під егідою Міністерства фінансів України та Рахункової палати.
  • Також до Аудиторського комітету входять заступник міністра оборони Юрій Джигир та державний секретар Міністерства оборони Людмила Дараган.

Раніше у Міністерство оборони України повідомляли, що планують запровадити у військових частинах посаду закупника та створити в агенціях із закупівель Наглядові ради.

У лютому 2024 року Міністерство оборони України повідомляло, що запроваджує нову систему закупівель продуктів для ЗСУ відповідно до стандартів НАТО, аби усунути корупційні ризики.

А нещодавно у Міністерстві оборони з'явився новий структурний підрозділ – Департамент планування тилового забезпечення, який формуватиме довгострокові плани закупівель для армії. Йдеться про продовольство, речове майно, пально-мастильні матеріали, а також технічні засоби тилу.

Читайте також:
Загибель Раїсі матиме серйозні наслідки для спадкоємності верховного лідера Ірану, - ISW Загибель Раїсі матиме серйозні наслідки для спадкоємності верховного лідера Ірану, - ISW
Президент Ірану Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи Президент Ірану Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи
Втрати в українській енергосистемі мають зменшитися на 6 млрд кВт-год завдяки технологіям Втрати в українській енергосистемі мають зменшитися на 6 млрд кВт-год завдяки технологіям "розумних мереж", – Міненерго
Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК