USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Києві поліція припинила діяльність наркоугруповання з річним прибутком у 100 млн гривень

До складу організованої злочинної групи входили мешканці Києва та області
наркотики_2
Наркотики
Джерело: Нацполіція

У Києві поліція припинила діяльність наркоугруповання з річним прибутком у 100 млн гривень. До складу організованої злочинної групи входили мешканці Києва та області, які пропонували наркотичні засоби та психотропні речовини через Telegram-канал, а збували – передаючи з рук у руки, розповіли в пресслужбі Національної поліції України.

Під час масштабної спецоперації, участь у якій взяло понад 100 правоохоронців Києва, основних учасників наркоугруповання затримали.

"Під час серії одночасних обшуків у них вилучили розфасовані кокаїн, мефедрон, канабіс, майже дві тисячі електронних цигарок з екстрактом канабісу й близько півтори тисячі додаткових картриджів до них. Крім того, вилучили три пістолети з набоями, два мисливські карабіни, обладнання для майнингу криптовалюти, гроші та сім автомобілів", – йдеться в повідомленні.

За попередніми підрахунками, вартість вилучених речовин за цінами чорного ринку складає понад 20 мільйонів гривень.

"До складу угруповання входило дев’ять місцевих мешканців, віком від 27-ми до 52-х років, а організував незаконний бізнес 35-річний киянин. Чоловік забезпечував постачання наркотиків і психотропів із-за кордону до України та адміністрував власний Telegram-канал, де пропонував клієнтам різні види заборонених речовин. За зберігання та фасування товару відповідав старший за віком чоловік, громадянин іноземної держави, а решта фігурантів забезпечували збут наркотиків і психотропів, доставляючи замовлення покупцям за вказівкою лідера угруповання", – додали поліцейські.

Загалом, за наявною у правоохоронців інформацією, такий бізнес приносив ділкам близько 100 мільйонів гривень прибутку на рік.

Членам наркоугруповання повідомили про підозру. Однак після проведення усіх необхідних експертиз буде вирішуватися питання щодо перекваліфікації даного злочину на тяжчий.

Відповідно до санкції статті зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оборудки з наркотиками

У 2023 році (станом на 1 грудня 2023 року, – ред.) Державна прикордонна служба України при спробі незаконного переміщення через державний кордон виявила 136,28 кг наркотичних засобів та 23,44 кг психотропних речовин. Про це UWN повідомили в пресслужбі ДПСУ.

Додамо, від початку повномасштабного вторгнення РФ Служба безпеки України нейтралізувала понад 60 організованих угруповань, які, зокрема, займалися контрабандою важких наркотиків до Євросоюзу через Україну. У зловмисників вилучили оптові партії товару майже на 2 млрд гривень.

Низку важливих спецоперацій СБУ провела щодо учасників російської злочинної організації "Хімпром". За координації російських спецслужб цей наркосиндикат ще з 2014 року намагається розгорнути свою діяльність в Україні.

Новини за темою: Пересилали наркотики в кавових машинах: Викрито міжнародну злочинну наркоорганізацію

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"