USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

У Грузії затримали бійця, який воював добровольцем за Україну

Хмаладзе затримали за вигаданою причиною
Надім Хмаладзе
Надім Хмаладзе
Джерело: відкриті джерела

Міністерство внутрішніх справ Грузії затримало Надіма Хмаладзе, який воював в Україні на боці ЗСУ. Про це 9 березня повідомила грузинська служба "Радіо Свобода".

Зазначається, що Хмаладзе прибув до Тбілісі 6 березня. На в'їзді до Грузії його без пояснень довго тримали на паспортному контролі. Уже в місті Хмаладзе помітив за собою стеження.

"Він вважає, що це були співробітники кримінальної поліції, які пізніше затримали його", – зазначив адвокат Торніке Бакрадзе.

Вже 8 березня близько 16:00 Хмаладзе був затриманий на площі Свободи у Тбілісі за звинуваченням у непокорі поліції та хуліганстві.

"Ані він, ані я не бачили протоколу затримання. Йому в усній формі сказали, що йдеться про словесні образи, що важко довести – на момент затримання він не міг скоїти злочин, він давав інтервʼю журналісту", – розповів адвокат.

Надім Хмаладзе одним із перших грузинських добровольців вирушив до України та брав активну участь у бойових діях проти Росії.

Відносини української та грузинської влади

Віцепрем'єр Тея Цулукіані заявила, що Грузія, на відміну від інших країн, не буде надавати Україні жодної військової допомоги.

До цього Грузія відмовила Україні у поверненні комплексів "Бук". Грузинські чиновники заявили, що отримали військову техніку від Києва "не безоплатно", а за "секретною угодою" у 2007 році.

Читайте також:
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї
За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW
Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ
Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе