USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

У грі Hamster Kombat, або "клікни на хом'яка", знайшли російський слід

Вона може бути небезпечною для українців, оскільки дані звідти йдуть на російські сервери
гра Hamster Combat_1
Джерело: відкриті джерела

Гра Hamster Combat (або "клікни на хом'яка"), яка викликала справжній фурор серед української молоді, належить російським розробникам і перебуває на російському IP. Про це пише видання "Межа".

Зазначається, що однією з головних причин стрімкого зростання популярності Hamster Combat серед українців стало поширення інформації про гру через соціальні мережі Instagram, TikTok і Telegram. Багато українців активно діляться посиланнями на гру, розповідаючи про можливість легкого заробітку.

Hamster Combat працює за принципом Notcoin, яка також стала популярною в Україні. Простими словами, користувачам дається можливість майнити криптовалюту за рахунок кліків на екран. Тільки якщо Notcoin вже оптимізував свою систему до виведення коштів, то Hamster Combat тільки обіцяє це зробити.

Гра швидко набрала популярність завдяки своїй простоті та обіцянкам легкого заробітку. Однак за цим трендом приховані небезпечні аспекти, які мають знати українці. Виявилося, що ця гра належить російським розробникам і знаходиться на російському IP, що створює потенційні загрози українським користувачам.

Як відомо, російські компанії зобов'язані зберігати дані користувачів на території Росії та надавати їх державним органам за запитом. Це означає, що особисті дані українських користувачів можуть використовуватися для невідомих цілей.

"А також, використовуючи такі застосунки, користувачі можуть опосередковано підтримувати російську економіку та ІТ-сектор, що в умовах війни неприйнятно для українців", – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, раніше в СБУ розповідали, що російські хакерські угруповання, які неодноразово чинили кібератаки по Україні, пов’язують зі спецслужбами РФ. Їх ще називають АРТ-групи, які діють безпосередньо в штаті спецслужб.

Окрім того що окупанти набирають і розширюють штат хакерських підрозділів у власних спецслужбах, ще проводять вербувальну і навчальну кампанії. Офіцерів ГРУ і ФСБ відряджають у військові вузи, в яких є ІТ-спеціальності, у цивільні політехнічні університети, де вводять спеціальні кібернаступальні дисципліни для студентів старших курсів.

Читайте також:
Як допомогти підліткам уникнути небезпечної поведінки?: Поради психолога Як допомогти підліткам уникнути небезпечної поведінки?: Поради психолога
У 2025 році для деяких абонентів може знову здорожчати Інтернет У 2025 році для деяких абонентів може знову здорожчати Інтернет
Масштабні рейди ТЦК останніх днів - піар-хід, - політтехнолог Масштабні рейди ТЦК останніх днів - піар-хід, - політтехнолог
Майже 300 млн доларів надійшло до держбюджету України від Канади Майже 300 млн доларів надійшло до держбюджету України від Канади