USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Ситуація в Бахмуті важка. Окупанти намагаються перерізати дві траси постачання ЗСУ, – експерт

Окупанти одночасно наступають на трьох напрямках – з півдня, півночі та сходу
Артилеристи ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація в Бахмуті, де тривають запеклі бої, складна, але контрольована Силами оборони України. При цьому росіяни не полишають спроби перерізати траси постачання ЗСУ. Про це в ефірі UWN розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

За його словами, окупанти одночасно наступають на трьох напрямках – з півдня, півночі та сходу. У самому Бахмуті бої тривають у районі стадіону "Авангард", будівельного ринку та заводу "Азон". Також росіяни намагаються форсувати річку Бахмутка.

Він зазначив, що угруповання російських військ активізувалися і в районі лінії Богданівка – Хромове. Там ворог намагається взяти під контроль трасу Бахмут – Часів Яр.

Крім того, Снєгирьов розповів, що є спроби окупантів узяти під контроль іншу ключову трасу Бахмут – Костянтинівка.

Джерело: deepstatemap

"Наступ із району Іванівське. Відстань від траси, за різними оцінками, в районі Маріупольського кладовища від 500 до 700 м, фактично можемо говорити, що окупанти тримають під вогневим контролем цю ключову трасу", – сказав експерт.

При цьому уточнив, що, за даними американської розвідки, добові втрати окупантів у районі Бахмута приблизно до 1500 осіб.

Також Снєгирьов висловив сподівання, що найближчими місяцями погодні умови зміняться і ситуація буде схилятися на користь ЗСУ.

"Бруд не дає можливості перекидати оперативні резерви, використовувати автомобільну і важку бронетехніку. Цим ускладнюється локація, але росіяни активно поширюють чутки про оперативне оточення Збройних сил України в районі Бахмута, це не відповідає дійсності, від слова "абсолютно"", – підсумував він.

Крім того, експерт пояснив, що 9-місячна оборона Бахмута дала військовому керівництву України змогу провести мобілізацію, збільшити чисельність ЗСУ до мільйона осіб і навчити військових на полігонах НАТО.

"Основне завдання ЗСУ в районі Бахмута виконано на 100 відсотків", – наголосив він.

Що кажуть у Генштабі ЗСУ?

У вечірньому зведенні Генштабу повідомляється, що на Бахмутському напрямку ворог не припиняє спроб захопити місто. Однак українські війська відбивають атаки в районах населених пунктів Бахмут, Іванівське, Богданівка та Григорівка.

Читайте також:
За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW
Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ
Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе
Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину