USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Воронки від снарядів і братська могила: Google оновив супутникові карти Бучі

27.04.2023 14:34 127
Фото зроблені орієнтовно влітку 2022 року
Фільм Буча
Джерело: Радіо Свобода

Google оновив супутникові карти Бучі та громади. На знімках видно воронки від снарядів і братську могилу на території Храму Святого Апостола Андрія Первозванного. Про це повідомляє пресслужба Бучанської міськради.

Також на знімках супутника бачимо дах повністю зруйнованого "Епіцентру", хоча наразі всі конструкції тут повністю демонтовані й активно ведеться будівництво нової будівлі торгового центру.

Крім того, на картах видно стан вулиці Вокзальної, розбитий шифер на даху Бучанської школи №3, знищений флагшток із найбільшим на території громади прапором України та низку будівель.

 

Google оновив супутникові знімки Маріуполя

На них видно масштабні руйнування в окупованому місті, а також нові масові поховання. Світлини, ймовірно, зроблені в різні дати після середини березня 2022 року, розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Так, він акцентує на нових масових похованнях в захопленому Маріуполі.

"Ми детально пропрацювали карту всіх кладовищ. Та знайшли нові сектори масових поховань на Новотроїцькому кладовищі (Лівобережний цвинтар). Сектори по розміру візуально більші за братські могили у с. Виноградне або с. Мангуш", – додав радник мера.

Щоправда, поки невідомо, кого саме там поховали та в який період, оскільки Новотроїцьке кладовище було достатньо довгий час зачинене та під контролем окупантів.

До речі, днями в Google Earth Pro з’явилися супутникові знімки Маріуполя.

На картах Google Планета Земля можна побачити кожну зруйновану будівлю. Наприклад, драмтеатр, бомбардування якого стало одним із найгучніших злочинів РФ під час цієї війни. Його росіяни намагалися сховати за допомогою високої огорожі.

Нові знімки окупованого Маріуполя
Джерело: Петро Андрющенко/Telegram

Весь центр міста виглядає майже повністю знищеним. Він зазнав обстрілів із РСЗВ і снарядів, а також авіабомбардувань.

Нові знімки окупованого Маріуполя
Джерело: Радіо Свобода

Армія РФ знищувала об'єкти промисловості, навчальні, спортивні та розважальні заклади. На фото нижче – обстріляний у середині березня 2022 року спорткомплекс "Нептун". У момент атаки він був укриттям для мирного населення.

Раніше

Ми розповідали про найжорстокіші теракти Російської Федерації під час повномасштабного вторгнення до України. Детальніше можна почитати тут.

Читайте також:
З міжнародної телеверсії З міжнародної телеверсії "Оскара" вирізали нагородження українського фільму "20 днів у Маріуполі"
"20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар": Де подивитись фільм
Український фільм Український фільм "20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар-2024"
Під час боїв за Маріуполь загинуло щонайменше вісім тисяч осіб, – розслідування HRW Під час боїв за Маріуполь загинуло щонайменше вісім тисяч осіб, – розслідування HRW