USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

США скоротили імпорт товарів із Китаю до 17-річного мінімуму: Причини

В останні місяці китайська влада запровадила низку заходів щодо підтримки бізнесу та населення
США Китай прапор
Джерело: відкриті джерела

Частка китайських товарів у структурі імпорту Сполучених Штатів скоротилася за підсумками серпня до 14,6% – найнижчого рівня з 2006 року. Про це пише ВВС.

"Новий звіт США показав, що частка Китаю в імпортованих товарах впала до найнижчого рівня з 2006 року за рік до кінця липня. Частка імпортованих товарів з Китаю склала 14,6% за цей період. Це менше порівняно з піковим показником у 21,8% за рік до кінця березня 2018 року, до того, як тодішній президент Дональд Трамп посилив торговельну війну між США та Китаєм", – зазначає видання.

Відтак, торгова війна зі Сполученими Штатами призвела до загального спаду світового попиту на товари китайського виробництва. Експорт Китаю скорочується чотири місяці поспіль. У серпні падіння склало 8,8%, порівняно із серпнем минулого року. Імпорт також знизився на 7,7%.

Нині ж китайська влада запровадила низку заходів щодо підтримки бізнесу та населення. Так, Центральний банк знизив відсоткові ставки, а банки – відсотки за іпотечними кредитами. Було оголошено й інші заходи: від збільшення пільг із податку на прибуток для населення до зниження мита на торгівлю акціями.

Китай та Україна

До речі, Китай готовий приєднатися до спільної ініціативи Організації Об’єднаних Націй із партнерами зі збору коштів на підтримку України цієї зими. Також речник Міністерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь нагадав, що Пекін виступив з ініціативою із шести пунктів щодо поліпшення гуманітарної ситуації в Україні (на початку березня минулого року, – ред.) та направив до України кілька партій гуманітарних вантажів.

Втім, є і "ложка дьогтю". Так, у розсекреченому звіті американської розвідки зазначається, що Китай допомагає Росії обходити західні санкції та, ймовірно, надає Москві військові технології та технології подвійного призначення для використання проти України.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі