USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

США не будуть відправляти підрядників в Україну для обслуговування F-16

Розвідка Сполучених Штатів Америки вважає такий крок занадто ризикованим
Білий дім
Білий дім, США
Джерело: Bloomberg

У Білому домі вирішили не відправляти до України підрядників для обслуговування західної техніки, в тому числі літаків F-16. Американці бояться за безпеку. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що Рада національної безпеки Білого дому розглядала пропозицію відправити цивільних підрядників в Україну для обслуговування винищувачів F-16 та іншого військового озброєння, але розвідка та інші відомства поки що вважають такий крок занадто ризикованим.

Разом з цим американці покладаються на Євросоюз і сподіваються, що він візьме на себе "більшу, а можливо, і всю відповідальність за обслуговування F-16" в Україні.

"Розвідувальне співтовариство висловило занепокоєння стосовно перспективи нападу Росії на американських підрядників в Україні", – сказав WSJ один із посадовців Сполучених Штатів Америки на умовах анонімності.

Раніше в адміністрації президента США допускали, що їх цивільні підряди прибудуть в Україну для обслуговування західної техніки.

Нагадаємо, на початку серпня в Україну доправили перших десять західних винищувачів F-16. Згодом стало відомо, що Україна отримала сучасну модифікацію літаків F-16 з новітньою авіонікою. А нещодавно Україна отримала від Сполучених Штатів Америки спеціальне оновлення систем радіоелектронної протидії для винищувачів F-16.

Читайте також:
США направляють до Пекіна делегацію для обговорення китайського експорту, – ЗМІ США направляють до Пекіна делегацію для обговорення китайського експорту, – ЗМІ
Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН
Британія не дозволить Україні завдавати ударів по РФ ракетами Storm Shadow без відмашки США, – ЗМІ Британія не дозволить Україні завдавати ударів по РФ ракетами Storm Shadow без відмашки США, – ЗМІ
Італія невдовзі передасть Україні другу батарею ППО SAMP-T Італія невдовзі передасть Україні другу батарею ППО SAMP-T