USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

США можуть розширити дозвіл на використання своєї зброї по території РФ, – Кірбі

Американці заявляють, що це рішення ухвалять залежно від ситуації на полі бою
техніка НАТО
Техніка НАТО
Джерело: Генштаб ЗСУ

У Білому домі не виключають, що в майбутньому Сполучені Штати Америки можуть розширити дозвіл на використання зброї для України. Дане рішення залежатиме від ситуації на полі бою. Про це заявив радник з комунікацій у сфері безпеки адміністрації президента Джон Кірбі, передає "Голос Америки".

Кірбі зауважив, що на кожному кроці війни в умовах зміни ситуації на полі бою влада США розвивала та змінювала свою підтримку України.

"І я б не очікував, що нинішній загальний підхід зміниться в найближчі тижні чи місяці. Подивимося, як розвиватиметься ситуація і що буде потрібно українцям", – сказав він.

На уточнювальне запитання, про які саме розширення дозволу можна говорити, Кірбі відповів, що "не варто забігати наперед у рішеннях, які ще не були ухвалені".

Натомість він запевнив, що Сполучені Штати не відвернуться від потреб України і надалі будуть намагатися розвивати нашу підтримку залежно від розвитку ситуації на полі бою.

Олаф Шольц заявив, що удари по Росії німецькою зброєю не призведуть до ескалації

Застосування Україною німецької зброї для ураження російської території не призведе до ескалації, цитує Шольца DW.

"Як сказав президент Сполучених Штатів Америки, йдеться тільки про можливість захистити велике місто, наприклад, Харків", – заявив канцлер.

За словами Шольца, рішення щодо зняття обмежень на застосування німецької зброї було ретельно продумано у співпраці з "друзями і союзниками" Берліна. Ба більше, канцлер запевнив у тому, що ніколи не дозволив би тиск в його бік з вимогою щодо ухвалення "неправильного рішення".

Раніше адміністрація президента США Джо Байдена послабила свою політику, згідно з якою забороняла Україні використовувати американську зброю проти цілей всередині Росії. І дозволила бити по РФ, але певні обмеження залишилися, сказав прессекретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров.

А 1 червня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав рішення партнерів дозволити Україні бити по Росії західною зброєю. Адже країна має захищатися від російської агресії і право на самооборону дозволяє завдати ударів по цілях на території агресора.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку