USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

США готують пакет військової допомоги Україні майже на 300 млн доларів

Цю допомогу спрямують для стримування російського наступу в Харківській області
Вашингтон США
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки готують пакет військової допомоги для України майже на 300 млн доларів. Його планують виділити завтра. Про це повідомляє AP News.

"У п'ятницю Сполучені Штати оголосять про додаткову військову допомогу Україні на суму 275 мільйонів доларів", – пише видання.

Зазначається, що це буде четвертий транш військової допомоги Україні відтоді, як наприкінці минулого місяця Конгрес ухвалив законопроєкт про іноземну допомогу Україні.

При цьому видання вказує, що ця допомога потрібна ЗСУ для стримування російського наступу в Харківській області.

Американські чиновники повідомили журналістам, що в пакет увійдуть високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS, а також артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм.

Раніше 15 травня Сполучені Штати Америки виділили Україні два мільярди доларів допомоги Україні. А 10 травня США виділили черговий пакет військової допомоги на 400 мільйонів доларів.

Додамо, Україна почала отримувати військову допомогу від Сполучених Штатів не так давно, а до цього протягом місяців Конгрес не міг проголосувати за законопроєкт про допомогу Києву.

Читайте також:
Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів
Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування
У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа
Байден передав свої повноваження щодо закону про підтримку України Мінфіну та Держдепу США Байден передав свої повноваження щодо закону про підтримку України Мінфіну та Держдепу США