USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

SpaceX вперше запустила супутник, який досліджуватиме Світовий океан

Супутник вимірюватиме глибину океанів, річок і озер, щоб допомогти вченим відстежити, як вони згодом змінюються
Супутник SWOT
Джерело: відкриті джерела
Компанія SpaceX Ілона Маска запустила на орбіту супутник Surface Water and Ocean Topography (SWOT), який досліджуватиме воду на Землі. Про це повідомляє Space.com.

Сам запуск ракети-носія Falcon 9 із супутником на борту був сьогодні о 13:46 годині за київським часом із космодрому в американському штаті Каліфорнія.

Зазначається, що Surface Water and Ocean Topography обстежить воду майже на 90% поверхні Землі. Він вимірюватиме глибину океанів, річок і озер, щоб допомогти вченим відстежити, як вони згодом змінюються.

SWOT допоможе науковцям краще зрозуміти, як океани поглинають вуглець і атмосферне тепло. Ці дані використають для винаходу способів пом'якшити зміну клімату та глобальної температури.

Супутник SWOT вагою 2,2 тонни є спільною розробкою NASA та Французького космічного агентства CNES за участю Канадського космічного агентства CSA та Космічного агентства Великої Британії UKSA.

Він оснащений радаром із синтезованою апертурою, яка дозволить йому відстежувати глобальний рівень води у Світовому океані, океанські течії та те, як вони змінюються внаслідок зміни клімату, а також відстежувати процеси, що відбуваються в річках та озерах у результаті людської діяльності.

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство
Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим
SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для розвідки США, – Reuters SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для розвідки США, – Reuters