USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Словаччина заборонила переробку і продаж українського зерна. У ньому нібито знайшли отруйну речовину

У партії української пшениці "було підтверджено наявність пестициду"
українське зерно
Джерело: відкриті джерела

Міністерство сільського господарства Словаччини розпорядилося заборонити обробку та продаж імпортованого з України зерна. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Рішення було ухвалено після того, як у партії пшениці з України вагою 1500 тонн, яку відправляли на мелення, "було підтверджено наявність пестициду, який не дозволено в ЄС, який чинить негативний вплив на здоров'я людини".

"Міністерство сільського господарства та розвитку сільських територій разом із підпорядкованими організаціями забезпечить відбір зразків усього зерна та борошна з України, що вже зберігається в Словаччині", – зазначає міністерство.

Про результати аналізу партії українського зерна Словаччина повідомить усі країни – члени ЄС та українського посла Мирослава Кастрана.

"Міністерство сільського господарства та розвитку сільських територій Словаччини не рекомендує імпортувати будь-яке українське зерно та зернові продукти", – йдеться в заяві.

Як відомо, Україна є одним із найбільших світових експортерів зерна.

Що таке пестициди?

Пестициди – це хімічні препарати, які використовуються для захисту сільськогосподарських рослин від комах, бур'янів, цвілі та інших шкідників.

Пестициди потенційно токсичні для людини і можуть чинити як гостру, так і хронічну токсичну дію залежно від дози та шляху потрапляння в організм людини.

Такі хімічні препарати, як зазначають у ВООЗ, є однією з головних причин смерті внаслідок отруєння, особливо в країнах із низьким або середнім рівнем доходу.

Тим часом у Польщі створять спеціальну слідчу групу з розслідування практики нелегального імпорту українського зерна до країни.

Читайте також:
43% українців отримують пенсії менші за 100 доларів 43% українців отримують пенсії менші за 100 доларів
Вакцини не існує: В Україні вже померло 11 людей від гарячки Західного Нілу Вакцини не існує: В Україні вже померло 11 людей від гарячки Західного Нілу
Майже 300 об’єктів портової інфраструктури України пошкодили росіяни за останні три місяці Майже 300 об’єктів портової інфраструктури України пошкодили росіяни за останні три місяці
Окупанти вкрали через порт Маріуполя понад 180 тисяч тонн українського зерна Окупанти вкрали через порт Маріуполя понад 180 тисяч тонн українського зерна