USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05

Словаччина заборонила переробку і продаж українського зерна. У ньому нібито знайшли отруйну речовину

У партії української пшениці "було підтверджено наявність пестициду"
українське зерно
Джерело: відкриті джерела

Міністерство сільського господарства Словаччини розпорядилося заборонити обробку та продаж імпортованого з України зерна. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Рішення було ухвалено після того, як у партії пшениці з України вагою 1500 тонн, яку відправляли на мелення, "було підтверджено наявність пестициду, який не дозволено в ЄС, який чинить негативний вплив на здоров'я людини".

"Міністерство сільського господарства та розвитку сільських територій разом із підпорядкованими організаціями забезпечить відбір зразків усього зерна та борошна з України, що вже зберігається в Словаччині", – зазначає міністерство.

Про результати аналізу партії українського зерна Словаччина повідомить усі країни – члени ЄС та українського посла Мирослава Кастрана.

"Міністерство сільського господарства та розвитку сільських територій Словаччини не рекомендує імпортувати будь-яке українське зерно та зернові продукти", – йдеться в заяві.

Як відомо, Україна є одним із найбільших світових експортерів зерна.

Що таке пестициди?

Пестициди – це хімічні препарати, які використовуються для захисту сільськогосподарських рослин від комах, бур'янів, цвілі та інших шкідників.

Пестициди потенційно токсичні для людини і можуть чинити як гостру, так і хронічну токсичну дію залежно від дози та шляху потрапляння в організм людини.

Такі хімічні препарати, як зазначають у ВООЗ, є однією з головних причин смерті внаслідок отруєння, особливо в країнах із низьким або середнім рівнем доходу.

Тим часом у Польщі створять спеціальну слідчу групу з розслідування практики нелегального імпорту українського зерна до країни.

Читайте також:
В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, - Галущенко В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, - Галущенко
З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони
Кешбек за купівлю українських товарів може зʼявитися у торговельних мережах вже влітку Кешбек за купівлю українських товарів може зʼявитися у торговельних мережах вже влітку
ВДК ВДК "Костянтин Ольшанський" міг бути уражений модернізованою ракетою "Нептун", – ЗМІ