USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Росіяни наближаються до Покровська: Аналітики ISW розповіли про успіх РФ у Донецькій області

Окупанти просунулися ще на Покровському напрямку
ЗСУ

ЗСУ. Фото ілюстративне

Джерело: Генштаб ЗСУ

В інформаційному просторі напередодні з'явилися повідомлення, що начебто українські війська відійшли з окремих районів на південний схід від Покровська. Аналітики американського Інституту вивчення війни проаналізували бої на цій ділянці фронту і заявляють, що путінська армія досягла значних тактичних успіхів на Покровському напрямку.

Дослідники ISW наводять геолокаційні кадри за 27 серпня і зазначають, що російські війська просунулися більш ніж на два кілометри від своїх останніх підтверджених позицій у північно-західну Новогродівку (на південний схід від Покровська) вздовж вулиці Дубініна.

"Це свідчить про те, що російські війська додатково утримують позиції в центральній частині міста", – йдеться в повідомленні.

Водночас інші геолокаційні кадри Інституту вивчення війни вказують на те, що російські сили незначно просунулися на південному сході Гродівки, на схід від Покровська і північний схід від Новогродівки і захопили Калинове – далі на південний схід від Покровська і південний схід від Новогродівки.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що упродовж минулої доби зафіксовано 184 бойових зіткнення. Найгарячіша ситуація була на Покровському напрямку, також противник був активним на Куп’янському, Торецькому та Курахівському напрямках.

Військові додали, що на Покровському напрямку наші захисники відбивали 55 ворожих штурмових дій в районах населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Зелене Поле, Миролюбівка, Новогродівка, Михайлівка, Гродівка, Миронівка та Селидове. Найбільша концентрація атак була біля Новогродівки.

За даними американських дослідників Інституту вивчення війни, 26 серпня окупанти просунулися під Часовим Яром, Торецьком, Покровськом і Донецьком. Крім цього, вони мають успіх у Стариці Харківської області.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів