USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Окупанти вдарили по ринку у Костянтинівці ракетами С-300

Досудове розслідування триває
Обстріл Костянтинівки
Обстріл Костянтинівки
Джерело: відкриті джерела

Російські загарбники 6 вересня завдали удару по ринку у Костянтинівці на Донеччині. За даними слідства, рашисти били ракетою із комплексу С-300. Про це УП поінформували у пресслужбі СБУ.

"СБУ розслідує черговий воєнний злочин РФ, який стосується обстрілу росіянами ринку у Костянтинівці 6 вересня цього року. Розслідування здійснюється за 438 статтею Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). За даними слідства, ворог ударив по даному цивільному об'єкту із комплексу С-300. Про це свідчать, зокрема, ідентифіковані уламки ракети, вилучені на місці трагедії", – йдеться в повідомленні.

Слідство досліджує низку інших матеріалів, які вказують на причетність ворога до цього обстрілу.

Наразі досудове розслідування триває, призначено низку експертиз для встановлення всіх обставин цього воєнного злочину, вказали у спецслужбі.

Стаття The New York Times

NYT писав, що вибух на ринку 6 вересня, "найімовірніше", спричинило падіння ракети 9М38 із розташованого біля сусідньої Дружківки ЗРК "Бук" ЗСУ; вона нібито з якоїсь причини збилася з курсу.

Також журналісти зазначили, що за кілька хвилин до вибуху на ринку ЗСУ запустили дві ракети класу "земля-повітря" у напрямку лінії фронту з Дружківки, що за 15 км на північний захід від Костянтинівки. Газета пише, що у Дружківці були їхні репортери: вони чули запуск ракет о 14:00, а приліт на ринок був за чотири хвилини після цього.

Джерела "УП" повідомляють, що автор статті The New York Times Томас Гіббонс-Нефф, який у своєму матеріалі заявив, що удар був "трагічним нещасним випадком", до якого призвело падіння української ракети, а не російський обстріл, раніше був неодноразово помічений на просуванні російських наративів.

У своїх статтях він раніше заявляв, що ЗСУ нібито використовують касетні боєприпаси у населених пунктах, що українські військові торгують танками та артилерією, а також звинувачував у марнотратстві американських волонтерів, які допомагають Україні.

Цього журналіста вже двічі позбавляли прескарти ЗСУ за порушення правил роботи в районах бойових дій.

Удар по Костянтинівці

6 вересня росіяни вдарили ракетою по мирних кварталах Костянтинівки. Внаслідок обстрілу РФ ринку загинули 15 осіб, розбір завалів тривав до вечора.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16