USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Росії довелося відвести війська до Курської області: Британська розвідка розповіла про успіх ЗСУ біля Вовчанська

Бої за місто точаться з травня 2024 року
Вовчанськ_3
Вовчанськ зараз
Джерело: відкриті джерела

У серпні цьогоріч Росія відвела свої підрозділи з Вовчанська у Харківській області для того щоб обороняти позиції у Курській області. Це дало змогу ЗСУ зайняти раніше втрачені позиції, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у соцмережі Х .

Зазначається, що бої за місто точаться з травня 2024 року, коли російські війська розпочали наступальну операцію в Харківській області, ймовірно, щоб створити буферну зону для стримування та пом'якшення будь-яких українських атак у районі Бєлгорода.

Тому, пише розвідка, Вовчанськ став містом, за яке ведуться запеклі бої, і обидві сторони прагнуть витіснити один одного з цього району, а звільнення агрегатного заводу у Вовчанську дозволило проводити тактичні операції на річці Вовча.

"Його втрата, ймовірно, обмежить можливості російських сухопутних військ щодо просування в Харківській області. Ймовірно, що український контроль над заводом сприятиме подальшим контрнаступам на півночі міста, щоб відтіснити російські війська до кордону України та Росії", – додають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, наприкінці вересня агрегатний завод у Вовчанську звільнили від окупантів підрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Українським військовим довелося буквально вибивати російську армію з території заводу.

На початку вересня в ОТУ "Харків" повідомляли: у Вовчанську підрозділи Збройних сил України та військ РФ ведуть бої не лише на вулицях міста, а й іноді стикаються один з одним у багатоповерхівках.

Додамо, у Вовчанську до повномасштабної війни проживало понад 17 тисяч українців, зараз з місцевих лишилися поодинокі відчайдухи.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів