USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

РФ збільшила кількість бойових дельфінів для захисту бази в окупованому Севастополі: Що каже британська розвідка

Північний флот РФ, за даними розвідки, також використовує білуг і тюленів
бойові дельфіни
Джерело: відкриті джерела
Росія ще з літа 2022 року посилила захист бази Чорноморського флоту в окупованому Севастополі. Зокрема, залучила спеціально навчених дельфінів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

У відомстві зазначають, що заходи безпеки включають як мінімум чотири шари сіток та бонових загороджень на вході у гавань.

Останніми тижнями захист також посилили більшою кількістю спеціально навчених морських ссавців.

Британська розвідка припускає, що це, найімовірніше, дельфіни-афаліни, які навчені протидіяти водолазам.

Північний флот РФ також використовує білуг і тюленів, додають у Міноборони Великої Британії.

Раніше

Військово-морський інститут США (UNSI) з посиланням на супутникові знімки повідомляв, що під час повномасштабного вторгнення Росія залучила до захисту своєї військово-морської бази у Севастополі дресированих дельфінів.

У лютому росіяни перекинули два загони дресированих дельфінів до входу в Севастопольську гавань. Там тварини можуть захищати флот від водолазів, щоб ті не проникнули на кораблі й не влаштували диверсію.

Новини за темою: Війна РФ проти України вбила близько 50 тис. дельфінів у Чорному морі

UNSI зазначає, що хоча порт у Севастополі розташований поза доступом українських ракет, туди все одно можуть проникнути водолази й пошкодити цінні для Росії судна.

Дресируванням дельфінів у військових цілях займаються не лише росіяни, а й, наприклад, США. Зокрема, такі програми здійснювали ще в СРСР у часи холодної війни. Один із таких загонів дельфінів розташували в Козачій бухті під Севастополем.

Читайте також:
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
ЗСУ підтвердили ураження нафтобази у Воронезькій області РФ ЗСУ підтвердили ураження нафтобази у Воронезькій області РФ
"Шахеди" можуть атакувати Україну щоночі, – розвідка
Російські війська вдосконалили свою тактику і захоплюють території на сході України з небаченою швидкістю, – The Washington Post Російські війська вдосконалили свою тактику і захоплюють території на сході України з небаченою швидкістю, – The Washington Post