USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Протягом року у Києві комендантську годину порушила понад 41 тисяча людей

Наразі за порушення комендантської години покарання не передбачене
поліція комендантська
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

За останній рік столичні правоохоронці виявили 41 394 людей, які порушили встановлені заходи комендантської години. Про це повідомляє "Громадське" із посиланням на дані Головного управління Нацполіції в Києві.

Зазначається, що із загальної кількості порушників 40 017 людей доставили до управлінь поліції для подальшого з'ясування обставин.

У поліції уточнили, що наразі за порушення комендантської години покарання не передбачене. Притягнення ж до відповідальності можливе лише в разі вчинення адміністративних чи кримінальних правопорушень.

"Патрулі мають право перевіряти посвідчення, документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи. А в разі відсутності документів поліціянти можуть затримувати людей та доставляти до органів або підрозділів Нацполіції для встановлення особи. Також – за потреби проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу та вантажів", – йдеться у матеріалі.

Чи будуть покарання у майбутньому?

Раніше ми повідомляли, що в Україні хочуть запровадити штрафні санкції проти порушників комендантської години. Пропонували карати не тільки бізнес, а й громадян.

Нардепи зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №10195. Його напрацювали разом із Міністерством внутрішніх справ і Національною поліцією.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"